AFACERI ÎN STIL MAFIOT Cum a ajuns fostul şef al PDL Timiş,...

AFACERI ÎN STIL MAFIOT Cum a ajuns fostul şef al PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, acţionar la un lanţ de pizzerii doar pentru protecţie. Vezi ce rol a avut deputatul Alin Popoviciu

7
DISTRIBUIȚI

popoviciu ostaficiuc

Afacerile în perioada în care județul Timiș era condus de pedelistul Constantin Ostaficiuc se făceau în cel mai pur stil mafiot, reiese din rechizitoriul prin care DNA l-a trimis în judecată pe deputatul PDL Cornel Sămărtinean, fost director al aeroportului Timișoara, acuzat alături de alţi angajaţi că au trucat licitațiile pentru spațiile comerciale ca să ajungă la firma Trinvest Bakery SRL controlată de fostul președinte al PDL Timiș și de deputatul Alin Popoviciu. Anchetatorii au stabilit că relațiile de afaceri dintre Popoviciu şi Ostaficiuc erau unele mult mai vechi între cei doi.

În denunţului formulat de către Moruţ Horaţiu Graţian Şerban, unul dintre asociaţii de la lanţul de pizzerii „San Marzano” acesta a povestit cum a ajuns să facă afaceri cu pedeliştii. „Conform declaraţiilor martorului Moruţ Horaţiu, acesta se cunoştea cu inculpatul Popoviciu Alin de foarte mulţi ani, relaţia între aceştia fiind una de prietenie. Acelaşi inculpat Popoviciu i-a relatat martorului Moruţ că inculpatul Ostaficiuc Constantin este o persoană pe care se bazează în mod deosebit în cariera sa politică, propunându-i martorului Moruţ Horaţiu să-l coopteze şi pe inculpatul Ostaficiuc în cadrul societăţii comerciale, sugerând că prin aceasta s-ar crea noi oportunităţi. Tot inculpatul Popoviciu Alin i-a spus martorului Moruţ Horaţiu că formal în societatea comercială va fi cooptată ca asociat fiica inculpatului Ostaficiuc, Andreescu Diana Ornella, deoarece Ostaficiuc Constantin nu voia să fie asociat în nume propriu, ci voia o asociere discretă, având în vedere poziţia deţinută în cadrul Consiliului Judeţean Timiş şi calitatea de preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal.


Astfel, a avut loc o întâlnire între cei trei, ocazie cu care au decis că şi inculpatul Ostaficiuc Constantin va deveni asociat cu primii doi, însă doar ca realitate faptică, fără ca inculpatul Ostaficiuc sau fiica acestuia să contribuie financiar corespunzător procentului de părţi sociale cesionate, pentru investiţiile deja efectuate şi patrimoniul existent, asocierea inculpatului Ostaficiuc fiind doar la beneficii, nu şi la cheltuieli. Potrivit relatărilor martorului Moruţ Horaţiu, inculpatul Popoviciu Alin a insistat cu privire la asocierea în firmă şi a inculpatului Ostaficiuc Constantin care „prin prezenţa lui în firmă asigură protecţia”, aspect ce ulterior i-a fost confirmat martorului Moruţ şi de către Ostaficiuc Constantin în mod explicit, cu toate că martorul nu a înţeles de ce ar avea nevoie de o astfel de „protecţie”, câtă vreme nu au desfăşurat activităţi ilicite care să necesite intervenţii ilegitime ale inculpaţilor Popoviciu sau Ostaficiuc”, se arată în rechizitoriu.

După ce a ajuns, prin fiica sa, ca asociat, Ostaficiuc a achiziţionat din banii firmei diverse bunuri pentru uzul personal – „inculpatul Ostaficiuc Constantin a comandat şi şi-a însuşit pentru uzul său un televizor, iar pentru fiica sa a impus celorlalţi asociaţi ca firma să achite ratele lunare de leasing şi asigurarea CASCO pentru un autoturism de teren VW Touareg cu numărul de înmatriculare TM-50-TDC (anterior B-66-VRX), societatea comercială suportând şi toate costurile de întreţinere ale acestui autoturism, ce era folosit exclusiv în interes personal de către fiica inculpatului Ostaficiuc Constantin”.

SRI a interceptat, în baza mandatelor eminse de judecător, mai multe discuţii telefonice în care Ostaficiuc discuta cu persoane din administraţia Universităţii Politehnica Timişoara pentru prelungirea contractului de închiriere a unui spaţiu dintr-o clădire aflată în complexul studenţesc „având în vedere că activitatea urma a fi continuată de o societate comercială nou înfiinţată, iar contractul în fiinţă era încheiat în urma unei licitaţii cu vechea firmă”. Într-o altă discuţie, când Moruţ s-a separat de Ostadificiuc şi Popoviciu, fostul preşedinte al PDL Timiş a fost interceptat când îi spunea fiicei sale cine va fi administratorul noii societăţi. Citeşte mâine noi detalii despre războiul dus ca Ostaficiuc şi Popoviciu să pună mâna pe spaţiile de la aeroportul „Traian Vuia” Timişoara.

7 COMENTARII

  1. Finantari ilegale, spatii inchiriate prin licitatii trucate, activitati comeriale ilicite, jaf la drumul mare. Nu se intapla nimic. Nu au nici o restrictie, uni voteaza legi in parlament alti isi vad de afaceri fericiti. Ostaficiuc are si motive suplimentare, marioneta lui a ajuns din nou prefect.

  2. Rusinika! Aceasta gașca de sfertodoti mafioți nomenclaturiști scu-pcr pdl acum sunt susținuți de Partidul Brătienilor care s-au sacrificat și și-au vândut moșiile sa susțină PNL! RUSUNIKA!

  3. “In perioada 1998-2008, TNT Romania si Aeroportul International Timisoara au incheiat un contract de asociere in participatiune, avand ca obiect ,. TNT Romania este parte a TNT Express, lider mondial in transport curierat rapid si logistica. In decembrie 2008, contractul incheiat cu aceasta companie a incetat de drept, ca urmare a finalizarii duratei contractuluui, iar compania TNT nu a mai dorit incheierea unur nou contract sau prelungirea celui vechi. Astfel, in anul 2009, Aeroportul International Timisoara a organizat o licitalie, la care a fost declarata cagtigatoare societatea SC Cargo Globe SRL. Societatea era abilitati si certificat sa efectueze activiteli de gestionare si transport de marfuri si servicii de handling marfuri. Certificatele depuse la dosar, precum si experienta reprezentantului societatii confirmau capacitatea acestei societati de a permite gestionarea unui terminal de marfuri.

    daniel_idoluTransferul marfurilor de la/la zona publica – la/ de la zona restrictionata se realizeaza dupa reguli specifice cuprinse in planul de securitate al aeroportului in conformitate cu programul national de securitate. Fluxurile de marfuri sunt avizate de catre institutii publice cu atributii in domeniu si care responsabilizeaza o entitate juridice, in speta Sc Cargo Globe. Nu este o oportuna, nici eficienta si conforma, gestionarea de catre mai multe entitali juridice a fluxului de marfa, altele decat cele cu expertize in domeniu”, ne-a comunicat Daniel Idolu, ca raspuns la o cerere facuta in baza Legii 544, de acces la informatiile de interes public.

  4. citeva mii de euro economie la o chirie sau un touareg platit in rate sint gainarii fata de comisioanele de milioane de euro incasate de alti alesi din tara. nu se poate ca alte judete si bucurestiul sa fie fruncea la coruptie…

  5. Domnilor ,ce se intimpla cu MARELE INFRACTOR Dan Popa coleg co Ostaficiuc?tot liber printre oamenii cinstiti ai Timisoarei?trebuia sa fire de mult LA CHEIE , DNA ce faceti domnilor?mai asteptati mult pina il saltati pe acest infractor notoriu ?

  6. In spatele astora mai mari, se ascund „manglitorii” aia mici.Veniti la Primaria Iecea Mare si o sa ramaneti uimiti.Daca nu am dreptate,platesc eu deplasarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.