EXCLUSIV Parcarea promisă de Robu pe strada Oituz, NICIO şansă de a...

EXCLUSIV Parcarea promisă de Robu pe strada Oituz, NICIO şansă de a fi finalizată în acest an. Vezi ce miciuni spune primarul şi cum le demontează rectorul UVT

1
DISTRIBUIȚI

robu nervos 1

Anul 2016 stă și el, la fel ca anii 2013, 2014 și 2015, sub semnul promisiunilor legate de construcția unor mari parcări la Timișoara. Ajuns edil-șef cu un program de obiective printre care se numărau și cinci parcări construite în zona centrală, Nicolae Robu a bifat un eșec total la acest capitol. Reabilitarea centrului istoric și transformarea a nu mai puțin de zece străzi în zone pietonale a dus la acutizarea problemei lipsei spaţiile pe care şoferii să îşi lase vehiculele.

Printre negocrieri, promisiuni și oferte, lipsa spațiilor de parcare din centrul orașului a devenit o problem care nu mai poate fi negată de autoritățile care în loc să dea neputincioase din umeri, dau din gură degeaba făcând promisiuni fără acoperire. Recent, primarul Nicolae Robu a declarat pentru presa locală că, în acest an, timișorenii își vor putea lăsa mașinile în o nouă parcare care va fi amenajată în zona Oituz.


Terenul respectiv aparține Uiversităţii de Vest din Timişoara, iar conform edilului negocierile sunt pe ultima sută de metri. Nu acceeași părere o are însă rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, care a declarat pentru PRESSALERT.ro că de fapt negocierile sunt abia în fază incipientă, asta deși durează de mai bine de un an de zile. “Nu nici vorbă ca negocierile să fie aproape de final. Noi (n.r Universitatea de Vest și Primăria Timișoara) am avut un acord de principiu să facem un schimb avantajos bilateral. Și când spun avantajos mă refer la un schimb care să fie util pentru universitate, dar și pentru comunitatea Timișoarei. Noi am dat în evaluare terenul pe care îl avem în zona Oituz și ceea ce ni s-a oferit la schimb, iar de acest proces se ocupă o firmă, nu UVT. Situaţia acestui schimb este însă puţin mai complicată, deoarece UVT a primit acest teren prin hotărâre de guvern, astfel că el nu poate fi înstrăinat doar prin decizia noastră, ci trebuie refăcut acelaşi circuit care a avut loc atunci când a venit. Pentru a face schimbul trebuie să avem aprobare de la Ministerul Educaţiei şi de la guvern”, ne-a explicat rectorul. Cu alte cuvinte, asta înseamnă un parcurs destul de greoi, având în vedere birocraţia din România. Luând în calcul şi timpul necesar scoaterii spaţiului la licitaţie, parcarea de pe Oituz nu are cum să fie ridicată sau să devină funcţională în acest an, aşa cum promite primarul Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. daca ati fi impartiali, dar nu sunteti, v-ati intreba si de ce Titu Bojin NU a fist in stare un mandat intreg nici macar sa demareze lucrarile de amenajare a parcarii din centru, de langa hotel Timisoara, proiectul fiind aprobat inca de pe vremea lui Ostaficiuc…probabil ca Titu Bojin a fost mai preocupat sa isi vanda terenul de la intrarea in Lugoj catre Dedeman, nu-i asa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.