Incident aviatic la Cluj. Un avion cu 116 persoane la bord a...

Incident aviatic la Cluj. Un avion cu 116 persoane la bord a ieşit de pe pistă la aterizare

0
DISTRIBUIȚI

degivrare avion aeroport zapada

Un avion cu 116 pasageri care efectua o cursă charter de la București a ieșit, joi, pe de pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj în timpul manevrelor de aterizare. Potrivit reprezentanților aeroportului, nu există victime și nimeni nu a fost rănit.

Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, David Ciceo, a declarat pentru Agerpres că incidentul nu a fost cauzat de condițiile meteo. „N-a fost avariată aeronava, nu există victime, condițiile erau bune de aterizare. În nici un caz n-a fost din cauza aeroportului”, a menționat David Ciceo.

El a mai spus că aeronava a ieșit de pe pistă aproximativ 20 de metri, probabil din cauza modului de frânare.

„La aproximativ 8,05, o aeronavă a companiei Blue Air, care venea de la Otopeni și urma să meargă la Barcelona, cu 116 pasageri, la capătul pistei a ieșit de pe pistă aproximativ 20 de metri”, a completat David Ciceo.

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a demarat o anchetă în cazul incidentului produs joi dimineață.

„Aeronava care efectua zborul de tip charter numărul OB 9301 pe ruta Otopeni — Cluj — Barcelona la aterizarea la Cluj a întâmpinat un incident minor, depășind suprafața pistei cu aproximativ 5-10 metri.


La bord se aflau 110 pasageri și 6 membri ai echipajului. Toți pasagerii au fost debarcați în condiții normale, aceștia fiind transferați în terminalul de plecări, unde primesc suport din partea companiei și a aeroportului. A fost deschisă o anchetă de către CIAS (Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile)”, a precizat compania aeriană Blue Air.

Conform sursei citate, „aterizarea s-a efectuat în condiții meteo dificile, ninsoare și zăpadă depusă pe suprafața pistei de aterizare, dar conform buletinelor meteo transmise de turn în limitele admise pentru operare, inclusiv coeficientul de frânare declarat de către aeroport”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.