Ministerul Sănătăţii, veşti bune cu privire la imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent,...

Ministerul Sănătăţii, veşti bune cu privire la imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, care lipseşte în Timiş. Când vor fi reluate vaccinările

0
DISTRIBUIȚI

vaccin

Vaccinul Hexacima, care protejează bebeluşii de difterie, tetanus, tuse convulsivă, hepatita B şi poliomielită, lipseşte din cabinetele medicilor de familie din judeţul Timiş. Unele mămici au fost dispuse chiar să cumpere vaccinul hexavalent cu bani din propriul buzunar, însă acesta lipseşte şi din farmacii.


Totuşi, situaţia se va rezolva, anunţă Ministerul Sănătăţii, asta după ce distribuitorul a informat că a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent. Astfel, începând de săptămâna viitoare, va fi reluată imunizarea copiilor cu acest vaccin, în cadrul Programului Naţional de Imunizare.

107.300 de doze de vaccin vor ajunge, săptămâna viitoare, la direcţiile de sănătate publică din întreaga ţară pentru a fi distribuite cabinetelor medicale în vederea continuării procesului de imunizare. Până la sfârșitul acestui an, producătorul trebuie să mai pună la dispoziția Ministerului Sănătăţii un număr de 500.000 de doze de vaccin. Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor.

„Disfunționalitățile înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilității producătorului de a produce şi livra acest produs în timp util, în această situaţie aflându-se mai multe state, atât la nivel european, cât şi mondial”, transmite Ministerul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.