O timișoreancă, ACUZATĂ de 70 de infracțiuni financiare. Vezi cum a...

O timișoreancă, ACUZATĂ de 70 de infracțiuni financiare. Vezi cum a înșelat zeci de oameni cu credite financiare fictive

0
DISTRIBUIȚI

bani-banca

O tânără care a înșelat zeci de oameni, pe care i-a mințit cu acordarea unor credite financiare, în condiții avantajoase, a fost descoperită de autorități. După ce a petrecut 24 de ore în arest, ea a fost pusă sub control judiciar, ieri, pentru două luni.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata Prigoană Beatrice Timea sub aspectul săvârşirii a 70 de infracţiuni de înșelăciune.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment s-a stabilit că infracțiunile au început să fie comise în decursul anului 2014. ”Suspecții Mate Istvan și Gaspar Balint, reprezentanţi ai SC First Exit Group SRL și SC Saturnus Finance SRL, împreună cu inculpata Prigoană Beatrice Timea, care supraveghea activitatea efectivă a celorlalţi angajaţi, au indus în eroare 70 de persoane vătămate prin publicarea unor anunţuri care descriau faptul că societățile amintite acordă credite avantajoase, cu rate lunare fixe”, se arată în probatoriul procurorilor.

La sediul societăţilor comerciale, victimele au semnat contracte intitulate „contract de mandat” și „regulament de participare”, care făceau din dreptul lor unul aleatoriu.


Apoi au fost determinate să plătească diferite sume de bani drept garanţie pentru acordarea împrumutului, avans sau rată, după caz.

”Cei trei au instruit angajații cu privire la inducerea în eroare a persoanelor vătămate prin prezentarea ca certă a obţinerii împrumutului, întărind aceasta prin solicitarea adeverinţei de venit/cupon de pensie. Suspecții Mate Istvan și Gaspar Balint și inculpata Prigoană Beatrice Timea au supravegheat totodată întreaga activitate de inducere în eroare a persoanelor vătămate, dobândind în folosul lor sumele de bani achitate de victime. De asemenea, susnumiții, în cursul anului 2014 și în baza aceleiași rezoluţii infracţionale, pe raza municipiului Timișoara, în urma înfiinţării SC First Exit Group SRL și SC Saturnus Finance SRL (care nu erau instituții de credit), au desfășurat, fără drept, activităţi prevăzute de art. 5 alin. 1 din OUG nr.99/2006, privind instituţiile de credit și adecvarea capitalului. Astfel, aceștia au atras sume de bani provenite din contribuţiile membrilor unor grupuri de persoane constituite în vederea acumulării de fonduri colective și acordarea de credite/împrumuturi din fondurile astfel acumulate pentru achiziţionarea de bunuri de către membrii acestora, activitate ilicită care întrunește elementele constitutive ale infracţiunii prev. de art. 410 teza I din OUG nr. 99/2006 raportat la art. 5 alin. 1 din același act normativ care reglementează instituţiile de credit și adecvarea capitalului, totul cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul Penal (70 de acte materiale). Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”,  mai transmite procurorul Andreea-Alexandra Ailioaie de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.