RETROSPECTIVĂ 2015 Momente UNICE create de galeria alb-violetă în drumul spre succes...

RETROSPECTIVĂ 2015 Momente UNICE create de galeria alb-violetă în drumul spre succes cu ASU Politehnica. Vezi spectacolele făcute de ultrașii timișoreni VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-503909022">

Hunedoara Poli (61)

Fără doar și poate Timișoara continuă să reprezinte un fenomen aparte în țară și grație lor. Suporterii care au ales să susțină echipa Universității Politehnica din ligile inferioare. Anul 2015 a reprezentat un pas important pentru ASU Poli, gruparea de pe ”Știința” a promovat în Liga a III-a, unde a avut un parcurs de succes în toamnă. Poate pentru prima dată în România se poate spune cu siguranță că rezultatele din teren nu puteau fi obținute fără aportul fanilor. Aceștia au creat meci de meci spectacole după care eșalonul păstorit de LPF doar tânjește.

De la tăpșane județene la stadioane de tradiție, acesta a fost parcursul ultrașilor timișoreni în 2015 în privința locațiilor unde au descins pentru a face spectacol. Și cei prezenți la meciurile lui ASU Politehnica au avut ce vedea și auzi. Una e să vezi o galerie de sute sau mii de persoane în Liga I, alta e să vezi o galerie adevărată performând la nivel înalt contra unor nume precum Voința Mașloc, Voința Lupac sau Mama Mia Becicherecu Mic.

Dacă pe celelalte arene în care au evoluat formațiile timișorene în 2015 a cam bătut vântul, cu mici excepții, ASU Poli s-a bucurat de încurajări și la amicale. Anul a început pentru gruparea sprijinită de fani și din propriul buzunar cu un turneu inedit în sală la Sibiu, al echipelor susținute de ultrași: ”Fotbal fără patroni”. Alte momente importante au fost duelurile din Liga a IV-a cu Ghiroda, acasă, și cu Ripensia, chiar pe ”Dan Păltinișanu”. Peluza Sud a vibrat din nou sub pașii miilor de fani viola, reveniți ca oaspeți pe scena pe care s-au consacrat în dueluri cu Partizan ori Manchester City. Acel 6-2 cu o rivală avea să se dovedească momentul psihologic al sezonului 2014-15. Promovarea în Divizia C a fost concluzionată după un baraj tranșat încă din tur, cu Voința Lupac din Caraș. La acel meci se spune că au fost peste patru mii de oameni în jurul micuței arene ”Știința”. Torțele, fumigenele și tot arsenalul ultraseriei de pe Bega a fost purtat apoi de aproape o mie de oameni și în deplasarea din inima ”croată” a Banatului Montan.

Mult așteptatele dueluri din toamnă din Liga a III-a i-au dus pe timișorenii ”dizidenți” de proiectul ACS Poli pe o arenă de tradiție din vestul țării, ”Michael Klein”. Acolo, ASU Poli a reușit și unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon 2015-16, un 3-0 cu o potențială contracandidată, FC Hunedoara. Susținuți de o galerie inimoasă, elevii lui Sorin Brîndescu au încheiat turul în C4 pe primul loc, oarecum nesperat. De multe ori imboldul din tribună a contat, echipa reușind să câștige pe final în câteva rânduri.

Pe fondul rezultatelor bune imaginația suporterilor merge mai departe, în 2016 se așteaptă ca echipa lor mult iubită să urce în B, ei pe gradene sau scaune se vor face cu siguranță din nou remarcați. Presa ”centrală” și internațională nu a ezitat să evidențieze emulația pe care pe unii îi deranjează chiar aici mai aproape de bătătura proprie.

Mai multe despre parcursul din acest sezon al lui ASU Politehnica puteți citi aici.

Selecție cu câteva dintre cele mai spectaculoase momente ale suporterilor:

la Sibiu:

cu Ghiroda:

cu Ripensia pe ”Dan Păltinișanu”:

Meciul de Cupă, faza județeană, tot cu Ripensia

cu Mașloc pe CFR:

cu Lupac, la baraj:

la Lupac:

cu Bihor (amical):

cu Motru:

La juniori:

la Hunedoara:

cu Sebiș:

la Deva:

la Becicherecu Mic:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.