Şedinţă FULGER la CLT, fără primarul Nicolae Robu. Cum a comentat unul...

Şedinţă FULGER la CLT, fără primarul Nicolae Robu. Cum a comentat unul dintre consilieri absența

0
DISTRIBUIȚI

plen1

Ședință record în Consiliul Local Timișoara, unde prima reuniune a aleșilor locali a durat circa cinci minute. Concret, aleșii s-au reunit pentru a vota un proiect de hotărâre care prevede acoperirea unui deficit bugetar aferent anului 2015.

Viceprimarul Dan Diaconu a explicat că „am înregistrat în cursul anului 2015 un deficit în secţiunea de Dezvoltare a bugetului Municpiului Timişoara, la Execuţie. Este un deficit pe care îl puteţi anticipa absolut logic, ne aflăm la sfârşitul unui ciclu financiar al Uniunii Europene deci în cursul acestui an avut un număr important de proiecte finalizate deci plăţi prin secţiunea de Devzoltare şi venituri mai mici, în condiţiile în care rambursările se depun până în luna februarie, urmează să se facă rambursările în luna aprilie la început.


Ca atare excedentul bugetului local în cursul anului 2015 este de aproximativ 2.500.000 de lei, un excedent care va fi repartizat în zona de funcţionare a anului 2015. Ca în fiecare an acest proiect de hotărăre trebuie să fie aprobat de către consiliul local”.

Proiectul votat astăzi spune că „se aprobă acoperirea definitivă din excedentul bugetului local a deficitului secţiunii Dezvoltare a bugetului local al Municipiului Timişoara în cuantum de 13.948.102.50 de lei înregistrat în execuţia anului financiar 2015”. Practic, banii vor fi completaţi la secţiunile de unde au fost luaţi, odată ce UE va face rambursările. Administraţia locală nu a făcut însă publică lista de proiecte pentru care banii sunt necesari.

Consilierul local Alfred Simonis a remarcat absenţa primarului Nicolae Robu de la şedinţă printr-o glumă: „este prima ședință la care lipsește domnul primar Nicolae Robu, cred că acesta este un semn”. Imediat viceprimarul Dan Diaconu a replicat că „eu cred că este o ședință lucrativă la care ați reușit să treceți peste toate problemele politice de anul trecut”. Simonis a mai cerut ca administraţia locală să pună pe ordinea de zi proiecte care au fost depuse de grupul PSD în luna noiembrie atrăgând atenţia că se întrece orice limită cu tergiversarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.