Sorin Frunzăverde, CONDAMNAT de Tribunalul Caraş Severin alături de „locotenentul” Ghiorghioni pentru...

Sorin Frunzăverde, CONDAMNAT de Tribunalul Caraş Severin alături de „locotenentul” Ghiorghioni pentru că au strâns voturi pentru Iohannis prin presiuni

0
DISTRIBUIȚI

sorin_frunzaverde pdl

Tribunalul Caraş Severin a dat sentinţa în dosarul în care DNA i-a trimis în judecată pe preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde, şi pe vicepreşedintele Ionesie Ghiorghioni în dosarul în care i-a acuzat că, între cele două tururi de alegeri, şi-au folosit influenţa pentru a obţine cât mai multe voturi pentru preşedintele Klaus Iohannis. După ce a primit ordin de la Frunzăverde să le transmită primarilor din judeţ că vor veni alocări de bani de la CJ Caraş Severin în următorii ani “ în zilele de 12 şi 13 noiembrie 2014, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a luat legătura cu nouă primari cărora le-a solicitat, folosindu-se de autoritatea şi influenţa sa de vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin, să facă demersuri favorabile în direcţia respectivă.


De asemenea, pentru a-i determina să procedeze în acest sens, inculpatul Ghiorghioni Ionesie le-a transmis acestora că, de rezultatul votului, vor depinde alocările bugetare efectuate de Consiliul Judeţean către primării în anii 2015 şi 2016, respectiv până la terminarea mandatului conducerii CJ Caraş Severin”, au acuzat procurorii. De asemenea, în 18 noiembrie 2014, în urma unui accident rutier provocat de autoturismul pe care îl conducea, soldat cu rănirea uşoară a mai multor persoane, Ghiorghioni a determinat trei persoane să facă declaraţii necorespunzătoare adevărului, în sensul că acestea au relatat faptul că maşina implicată în coliziune fusese condusă de către una dintre ele.

Sorin Frunzăverde a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, în timp ce Ghiorghioni a primit trei ani şi patru luni de închisoare şi o amendă penală de 27.000 lei. Amândoi au de plătit câte 4.000 lei fiecare cheltuieli judiciare. Sentinţa nu este definitivă, putând fi făcut apel împotriva ei, care va fi judecat la Curtea de Apel Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.