Un drum de acces la autostrada Lugoj – Deva s-a prăbușit. Cum...

Un drum de acces la autostrada Lugoj – Deva s-a prăbușit. Cum s-a întâmplat

1
DISTRIBUIȚI

drum_inchis

Aproximativ 80 de metri cubi de material de umplutură dintr-un drum de acces la terasamentul autostrăzii Lugoj – Deva s-au prăbuşit, marți dimineață. Circulaţia pe drumul judeţean care face legătura între comuna Brănişca şi Deva a fost întreruptă ca urmare a acestui fapt.

„A plouat torenţial azi dimineaţă, de la 05.00 la 07.00.


La 7.30 ne-am trezit cu drumul blocat de aluviuni. Pe terasamentul autostrăzii s-au format mici torenţi care au coborât pe drumul de acces, apoi pe taluzul acestuia şi s-a produs o alunecare de material de umplutură, pe vreo 20 – 30 de metri. Abia după o oră s-a reuşit deblocarea drumului pe un sens, iar la ora 11.00 s-a eliberat şi celălalt sens”, declară pentru glasul-hd.ro primarul comunei Brănişca, Lazăr Teodor.

Taluzul a alunecat pe lotul 4 al autostrăzii. Aici lucrează Tehnostrade şi Spedition UMB. Este vorba de acea jumătate de lot dinspre Deva de pe care, în 20 octombrie 2015, constructorii și-au retras utilajele şi au oprit lucrările lpe motiv că Ministerul Transporturilor nu a emis autorizaţie de construcţie.

Constructorii nu au securizat lucrările abandonate temporar. Conform graficului, ei trebuiau să revină la muncă pe 1 martie.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.