Angajați din Timiș, puși să muncească peste program și fără să-și primească...

Angajați din Timiș, puși să muncească peste program și fără să-și primească salariile cu lunile. Ce nereguli a descoperit ITM Timiș

0
DISTRIBUIȚI

muncitor-santier-obosit-640x438

O parte din patronii din județul Timiș își bat joc, pur și simplu, de angajații lor: îi pun să muncească peste program, iar salariile le oferă și o dată la trei luni. Reprezentanții ITM Timiș avertizează asupra faptului că angajații trebuie respectați de patroni, dacă nu vor să-i piardă. Mai ales că județul nostru se confruntă cu o „criză mare de forță de muncă”, avertizează Pavel Kașai, directorul ITM Timiș.

Doar în anul precedent, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a efectuat aproape 5.600 de controale.


De asemenea, au fost făcute 1.629 de sesizări, iar inspectorii au verificat toate neregulile semnalate, fiind aplicate și 516 amenzi.

„Am descoperit 294 de lucrători fără forme legale de angajare, adică munceau la negru. Este un număr mai mic față de cel înregistrat în anii precedenți, dar simțim că ia amploare fenomenul de muncă la gri. Adică patronul angajează o persoană cu contract pe două, patru ore, deși muncește opt. Ne-am dori să existe un respect mai mare pentru angajat. Sunt oameni care nu-și primesc salariul o lună, două sau chiar trei pentru munca prestată. Am avut cazuri în care patronul nu-și plătea salariații la timp, dar investea în alte probleme. De asemenea, oamenii ne semnalează că nu este plătită munca suplimentară, nu se dau zile libere. Este important ca angajatorii să țină de oamenii pe care-i au”, a declarat, astăzi, Pavel Kașai, directorul ITM Timiș.

Potrivit statisticilor, în județul Timiș funcționează peste 25.000 de societăți comerciale, în care lucrează aproximativ 250.000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.