Judecătorul Tomuş, condamnat în dosarul „minore pentru VIP-uri”. Vezi ce pedeapsă a...

Judecătorul Tomuş, condamnat în dosarul „minore pentru VIP-uri”. Vezi ce pedeapsă a primit şi ce obligaţii are

2
DISTRIBUIȚI

nicolae aurelian tomus

Curtea de Apel Timişoara a dat sentinţa pentru judecătorul Nicolae Tomuş, inculpat în celebrul dosar instrumentat de DIICOT Timişoara „minore pentru VIP-uri”. Vă reamintim că Tomuş, alături de alţii din gruparea conduse de Paul Mânzu, a fost acuzat de şantaj, favorizarea infractorului şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate. În timpul anchetei s-a stabilit că judecătorul era cunoscut în rândul tinerelor racolate de reţeaua condusă de Paul Mânzu ca fiind un tip extrem de violent.


Acest lucru reiese şi dintr-o discuţie purtată de Tomuş cu agentul Ovidiu Gîtan, judecătorul confesându-se în legătură cu o tânără “dar mie mi s-o tăiat de ea, Înţelegi ce vreau să zic? După aia o bat şi ajung la alte chestii cu ea, ştii? Şi nici nu vreau să-i dau în freză sau din astea. Înţelegi? Dar pe Raluca aia mică dacă o prind o bat de se … pe ea. Deci, dacă o prind, o bat de o nenorocesc. Ce p.. mea? Mă ia la 11 metri? O … de trei lei”.

Tomuş, care şi-a recunoscut faptele şi a colaborat cu anchetatorii, beneficiind de procedura simplificată, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a pedepsei pe o perioadă de trei ani. De asemenea, i s-a interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, ca pedeapsă accesorie, pe o perioadă de doi ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, Tomuş va fi obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la una dintre următoarele instituţii: SC Horticultura SA Timişoara sau SC Pieţe SA Timişoara şi să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Împotriva sentinţei se poate face apel în 10 zile de la comunicare.

2 COMENTARII

  1. Interesul a fost sa scoata din magistratura un drogat , un betiv si unul cu probleme la mansarda..
    Restul nu-i mai intereseaza…de unde avea bani de Q 7…coruptia e mai greu de dovedit…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.