„MERITOCRAŢIE” O hotărâre de consiliu local redactată şi aprobată în TREI ZILE...

„MERITOCRAŢIE” O hotărâre de consiliu local redactată şi aprobată în TREI ZILE de la depunerea unei cereri la Primăria Timişoara de partenerul de concediu al lui Nicolae Robu

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu maini (2)

Noi dezvăluiri au fost făcute în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, în cazul benzinăriei construite de Teodor Tuducan, om de afaceri și partener de concediu al primarului Nicolae Robu, în zona Modern.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit modul ilegal în care a ajuns să se construiască benzinăria din una din cele mai aglomerate zone a Timișoarei, situată la ieșirea înspre Lugoj. Tuducan a reușit în calitate de mandatar al proprietarilor terenului să obțină retrocedarea acestuia în doar opt luni, asta după ce oamenii care l-au împuternicit au făcut demersuri vreme de 11 ani pentru a intra în posesia terenului, însă fără succes. Ulterior Tuducan a a primit autorizație de construcție pentru o benzinărie, asta deși nu respecta legislația în vigoare prin faptul că nu asigura șase locuri de parcare pe terenul proprietate privată. Ba mai mult, primarul Nicolae Robu a semnat o a doua autorizație de construire ilegală pentru o parcare pe domeniul public, lipită de benzinărie, fără a exista o hotărâre de consiliu local prin care să se aprobe acest lucru, deși era obligatoriu. Teodor Tuducan a admis că a fost plecat în vacanță în Sardinia cu primarul Nicolae Robu.
Moderatorul emisiunii, jurnalistul Dragoș Boța, a dezvăluit în această seară că în 26.03.2013 „domnul Tuducan, în calitate de mandatar de nicio lună al celor doi proprietari care revendicau pământul depune la Primăria Timișoara o solicitare (…) pentru avizarea și trimiterea actului autentic cu privire la documentația respectivă (n.r- rectficarea unei erori de CF).


Era vorba de anularea înscrierii eronate a unei alte parcele de teren în cartea funciară pe care se afla terenul pe care-l dorea Tuducan. Se dorea curăţarea cărţii funciare pentru a se înainta cu procedura retrocedării, după cum susţine omul de afaceri. Două zile mai târziu deja Biroul de evidență a patrimoniului întocmește referatul pentru un proiect de hotărâte de consiliu local. În ziua următoare, pe 29 martie 2013, în trei zile de la depunerea cererii de către omul de afaceri, acest proiect este introdus de primarul Nicolae Robu în procedură de urgență pe ordinea de zi a CLT pe lista de proiecte suplimentare, ultimul pe listă și, bineînțeles, este votat. Nu se știe care era urgența rectificării unei cărți funciare”.

Invitatul emisiunii, consilierul local PSD Alfred Simonis, care a fost singur pentru că PNL nu a trimis niciun consilier local la emisiune, a comentat că mai multe proiecte depuse de el în calitate de consilier au așteptat luni bune pentru a ajunge pe ordinea de zi, unele devenind chiar inutile. „Eu pe domnul Tuducan îl înțeleg de ce se grăbea. Era firesc că e om de afaceri. Eu pe domnul Robu nu înțeleg. Ce îl motiva să primească cineva în trei zile ceva ce n-a reușit cineva în 11 ani? (…) Din informațiile mele, astăzi, în primărie a fost un fel de ședință în care li s-a interzis celor implicați să comenteze orice informație făcută publică. (…) Acest al doilea scandal legat de administrația Robu după cel legat de problema Retim/ului începe încet încet să demonstreze faptul că actuala administrație este una coruptă și că actual administrație face jocurile unor importante grupuri de interese din Timișoara. (…) Este o presupunere de-a mea că nu este singurul teren retrocedat și sunt de asemenea convins că veți mai descoperi în viitoarea perioadă multe alte lucruri. Domnul Tuducan nu este singurul prieten al domnului Robu, știu eu încă unul (n.r – Dumitru Dinulescu, patron al Dinu Instal și vicepreședinte PNL Timiș) se pare că este extreme de profitabil să fii prieten și partener de concedii cu domnul Robu”. Moderatorul emisiunii i-a cerut public primarului Nicolae Robu să ofere un punct de vedere privind aprobarea acelui HCL în doar trei zile.

2 COMENTARII

  1. Daca a primit legal terenul inapoi in doar 3 zile de la cerere, ATUNCI CIUHANDU SI COJOCARI AR TREBUI ARESTATI PT ABUZ IN SERVICIU , PT. TARAGANAREA TIMP DE 11 ANI A RETROCEDARII (RECTIFICARII) !!! DIN PACATE, SI EI , SI ROBU SUNT LA FEL DE VINOVATI !!! DACA NU TERGIVERSAU 11 ANI, …NU APAREA INTERMEDIARUL CU PILE SI RELATII CARE SA FACA AFACERI !!!
    STIL MAFIOT !!! CREEZI O PROBLEMA LA CARE DOAR FUNCTIA DE PRIMAR ARE REZOLVARE…SI ASTEPTI SA APARA SPECULANTUL DE TERENURI CU COMISIONUL AFERENT !!!!
    NE IAU DE PROSTI !!!!
    DNA, PUNE-L LA DETECTORUL DE MINCIUNI PE ROBU :
    -AI STIUT CA E ILEGAL CE FACI?
    -AI DAT DISPOZITIE SA SE FACA ILEGALITATI?
    -AI PRIMIT MITA CONTRA SERVICIILOR TALE?
    SI O BARFA MICA….E AMANTA TA , CONSILIERA AIA DE 20 DE ANISORI ??? DAR A CUI E ? 😀

  2. Sa il pupati in cur si cu limba prim-prejur pe dl primar Nicolae Robu toti pervenitii care nu aveti loc de el si toti jurnalistii sa faceti coada la pupat intre buci si nu numai….daca nu era Robu Timisoara arata ca si intoarsa in timp cu cel putin 100 de ani….deci toti cei mentionati mai sus spor la treaba si sa va radeti cu bicurile pe limba….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.