Tot mai multe fapte de agresiune în școlile din Timiș. Cum vor...

Tot mai multe fapte de agresiune în școlile din Timiș. Cum vor încerca jandarmii să îi protejeze pe elevii șicanați de colegii lor

0
DISTRIBUIȚI

acces art jandarmi (11)

În ciuda eforturilor făcute de autorităţi, pe raza judeţului Timiş, în anul şcolar 2015-2016, au fost înregistrate mai multe fapte penale în şcoli decât în anul precedent. În mare parte infracţiunile comise sunt furturi sau agresiuni, însă şeful IPJ Timiş, Ion Mirescu, a declarat, în cadrul unui colegiul prefectural, că este necesar ca faptele să fie raportate cât mai repede pentru a fi investigate corespunzător. În acest sens, în luna martie, şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş vor avea o întâlnire cu directorii şcolilor din judeţ.


Dacă de la şef la şef discuţiile sunt relativ uşor de purtat, nu la fel de simplu este pentru oamenii legii să ajungă la micuţii a căror siguranţă trebuie să o asigure. Însă, Săptămâna Altfel, în care timp de cinci zile micuţii învaţă prin activităţi distractive în afara sălilorde clasă, i-ar putea ajuta pe elevii din Timiş să înveţe să se apere, dar şi să dobândească încrederea necesară pentru a se adresa forţelor de ordine atunci când sunt şicanaţi.

Şeful IPJ Timiş, colonelul Nicolae Slev a anunţat în cadrul aceluiaşi colegiu prefectural că „vrem să facem un apel. În cadrul Săptămânii Altfel, în perioada 18-22.04 invităm școlile să vină cu elevii la sediul nostru. Să sperăm că de data asta va fi o vreme mai frumoasă, mai bună, mai caldă ca anul trecut când a fost rece și deși s-au anunțat mai mulți elevi nu au venit decât 1.500 în total. Acum dorim să avem mai mulți elevi. Vom organiza în municipiul Timișoara, vom stabili cu Inspectoratul Școlar zilele, în municipiul Lugoj și în orașul Sânnicolau Mare vom face la sediile noastre, iar la Sânnicolau Mare la o bază sportivă dorim să ne întâlnim cu elevii. Vom prezenta câte ceva din activitatea noastră, dar și activități educative, astfel încât să îi putem feri de toate necazurile care apar în timpul anului școlar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.