Minibusurile electrice cumpărate de Primăria Timişoara vor circula doar prin parcuri. La...

Minibusurile electrice cumpărate de Primăria Timişoara vor circula doar prin parcuri. La cine aruncă Robu „pisica moartă”

1
DISTRIBUIȚI

20_resize minibus electric

Nu mai puţin de 30.000 de euro au fost cheltuiţi de la bugetul local al Timişoarei pentru un vis. Cel al plimbării cu minibusuri electrice pe drumurile oraşului. Vehiculele cumpărate de municipalitatea timişoreană s-au dovedit a fi o ţeapă, asta pentru că în ciuda faptului că le-au fost ajustate setările şi circulă cu peste 25km/h, conform edilului Nicolae Robu, acestea nu pot fi puse în circulaţie numai în centrul istoric sau în spaţii precum Grădina Zoologică şi Muzeul Satului. Întrebat recent în legătură cu acest subiect, primarul Nicolae Robu a găsit vinovaţii: parlamentarii PSD.
„Ele nu pot fi înmatriculate pentru a circula pe drumurile publice. În oraş pot fi folosite în centrul istoric, în Parcul Copiilor, la Grădina Zoologică, la Muzeul Satului. Așa le folosim deja. Erau cu înmatriculare pe primărie, dar nu reușim să le înmatriculăm în circulație ca mjloace obişnuite, ca orice mașină pentru că legislația în România este aberantă și parlamentarii nu o să corecteze aberațiile acestea, spre exemplu, mă refer la cei de la PSD care sunt preocupați să pună pumnul în gură cetățenilor.


Este stupid că acest tip de vehicule în Ungaria, ţară vecină și membră a UE sunt înmatriculate. Noi am cirulat cu ele la început când erau cu număr de înmatriculare în Ungaria și nu pot fi înmatriculte în România. Nu permit normele RAR, sunt niște norme absurde pur și simplu. (…) Eu nu vreau să-mi asum riscul unor dispoziții în acest sens pentru că Doamne Ferește să se întâmple un accident din cauza nu știu cui, pentru că atunci suportă consecințele cel care le-a pus în circulație pe drumurile publice. Vor fi folosite, repet, că acuma avem condiții în centrul istoric, vor putea fi folosite, la Grădina Zoologică, poate inclusiv în Parcul Botanic”, a spus Robu.

Vă reamintim că Ruxandra Niță, ofițerul de presă al RAR a declarat pentru site-ul nostru că respectivele minibusuri „sunt vehicule care nu se supun omologării, deoarece nu corespund normativelor UE privind circulația pe drumurile publice. În speță, în UE nu se pot omologa deoarece au o viteză ce nu depășește 25km/h. Pe de altă parte, ele arată ca niște mini-care ce se folosesc pe litoral, nu corespund nici din punctul de vedere al siguranței rutiere, locurile pe băncuțe nefiind prevăzute cu centuri de siguranță”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.