Ministerul Educației s-a răzgândit: unii copii pot fi înscriși direct în clasa...

Ministerul Educației s-a răzgândit: unii copii pot fi înscriși direct în clasa I, chiar dacă nu au urmat clasa zero. Câte locuri sunt libere în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

copii-clasa-pregatitoare-640x426

Ministerul Educației aduce vești importante în ceea ce privește înscrierea copiilor în învățământul primar. Inițial a anunțat că din anul școlar următor nu va mai fi posibilă înscrierea în clasa I, fără ca elevul să fi urmat clasa pregătitoare, datorită eficienţei demonstrate în reducerea decalajelor dintre elevi şi în diminuarea riscului de abandon şcolar. Totuși, în urmă cu câteva zile, reprezentanții ministerului au precizat că acest lucru este, totuși, posibil în unele situații.

„Respectând dreptul copiilor la educaţie, Ministerul Educației a elaborat o procedură prin care inspectoratele şcolare pot verifica posibilitatea cuprinderii în clasa I a copiilor care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2015-2016 şi care au împlinit vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016, inclusiv.


Astfel, inspectoratele şcolare trebuie să verifice cauza amânării înscrierii copiilor şi, după o analiză punctuală, să transmită ministerului o situaţie centralizată, spre aprobare. Pentru aceşti copii, înmatricularea în clasele I, în anul şcolar 2016-2017, se poate realiza doar la nivelul claselor deja existente, pe locurile rămase disponibile”, comunică reprezentanții ministerului.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, transmite că în școlile din județul nostru sunt disponibile 1.045 de locuri în clasa I, care pot fi ocupate de copiii care nu au urmat clasa pregătitoare, dar împlinesc vârsta de 7 ani până la sfârșitul lunii august. „Părintele care vrea să-și înscrie copilul direct în clasa I trebuie să motiveze foarte clar de ce micuțul nu a fost înscris în clasa pregătitoare atunci când trebuia să o facă”, a precizat Aura Danielescu.

Interesant este faptul că printre școlile care mai au locuri libere în clasa I se numără și câteva din cele „vânate” de părinții din Timișoara. Astfel, la Liceul Calderon sunt disponibile trei locuri, iar la Liceul Pedagogic tot trei locuri. Lista completă poate fi consultată pe site-ul Inspectoratului Școlar Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.