Peste 4.000 de doze de vaccin care protejează bebeluşii de şase boli...

Peste 4.000 de doze de vaccin care protejează bebeluşii de şase boli grave au ajuns în Timiş

0
DISTRIBUIȚI

studiu clinic

Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent a fost reluată, în această săptămână, în judeţul Timiş. În farmacia Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au ajuns, ieri, 4.060 de doze de vaccin, care au fost deja distribuite cabinetelor medicale din judeţ în vederea continuării procesului de imunizare. Vaccinul hexavalent protejează micuţii de şase boli grave: difterie, tetanos, tuse convulsivă, haemophilus, hepatita B şi poliomielită şi se administrează gratuit în cadrul Programului Naţional de Imunizare.

Astfel, vor fi vaccinaţi copiii restanţieri din judeţul Timiş, dar şi cei care împlinesc vârsta de vaccinare, cu aceste doze primite de la Ministerul Sănătăţii.


Vă reamintim că vaccinul hexavalent a lipsit din cabinetele medicilor de familie din judeţ, la început de an. Unele mămici au fost dispuse chiar să cumpere vaccinul cu bani din propriul buzunar, însă acesta lipsea şi din farmacii.

În total, 107.300 de doze de vaccin hexavalent au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii în întreaga ţară. Până la sfârșitul acestui an, producătorul trebuie să mai pună la dispoziția ministerului un număr de 500.000 de doze de vaccin. “Disfunționalitățile înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilității producătorului de a produce şi livra acest produs în timp util, în această situaţie aflându-se mai multe state, atât la nivel european cât şi mondial”, preciza Ministerul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.