Ricardo Caria: „Timişorenii, la fel ca oraşul lor, au un aer boem,...

Ricardo Caria: „Timişorenii, la fel ca oraşul lor, au un aer boem, un soi de melancolie molipsitoare“. Vezi când va avea loc spectacolul „Sempre Amalia” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ricardocaria

Amatorii de muzică fado vor avea parte de un concert extraordinar la Sala Capitol, unde Ricardo Caria va readuce în faţa melomanilor un spectacol deosebit, care se va desfăşura în cadrul unui turneu naţional dedicat reginei incontestabile a muzicii fado, Amalia Rodriguez.

Ricardo Caria spune povestea celor aproape două secole de istorie în care fado-ul a evoluat constant pentru a se adapta ritmului culturii portugheze per ansamblu. „Un strigăt aparte, un gen muzical care a rămas fidel naturii sale primare, și anume un cantec al Lisabonei si al Portugaliei, un cântec despre iubire, mare și viață, dornic să fie nu doar un simbol al identității Portugaliei recunoscut în țară și peste hotare. «Sempre Amalia» este cel de-al doilea turneu susținut de mine, în cadrul proiectului meu de promovare a culturii portugheze în România. Amalia Rodrigues a contribuit la punerea FADO ca gen muzical pe harta mondială a muzicii și este cunoscută publicului din România, deoarece a susținut concerte în țara noastră in anii 60,70 si 80.


Voi susține 9 spectacole în țară: Brasov, Bucureşti, Sibiu, Deva, Cluj Napoca, Oradea, Timişoara și Arad, în perioda 11-21 aprilie, pentru a aduce pe scenă în anul 2016 povestea plină de mister a vieții reginei incontestabile a fado-ului – așa cum Amalia Rodrigues este cunoscută pretutindeni. Amalia Rodrigues a fost și este cea mai mare referință culturală din Portugalia”, a transmis artistul.

Biletele pentru acest spectacol se pot rezerva online la preţul promoţional de 35 lei până pe data de 29 februarie, urmând ca apoi să coste 40 şi 50 lei. „Timişorenii la fel ca şi oraşul lor au un aer boem, un soi de melancolie molipsitoare. Întotdeauna m-am simţit aici acasă. Şi de fiecare dată când sunt pe o scenă din «mica Vienă», am senzaţia că sufletul meu vibrează la unison cu cei care mă ascultă. E un fel de energie pozitivă de care eu am nevoie şi pe care o primesc necondiţionat de fiecare dată“, ne-a declarat artistul.

Ricardo Caria este un artist portughez stabilit de mai mulţi ani la Arad, care a participat ca şi concurent la concursul Vocea Romaniei. La 25 de ani, Ricardo Caria a fost angajat de o multinaţională, a ajuns în România şi a rămas aici. Motivul – Ricardo şi-a întâlnit la noi în ţară jumătatea, pe Alina, cu care s-a şi căsătorit în anul 2006. Ricardo şi Alina au doi copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.