Sebastian Răducanu a demisionat de la șefia PSD Timișoara. Cum își explică...

Sebastian Răducanu a demisionat de la șefia PSD Timișoara. Cum își explică gestul UPDATE Cine este președinte interimar

2
DISTRIBUIȚI

sebastian raducanu psd timisoara03_resize

Decizie fără precedent la Timișoara, unde șeful organizației municipale a PSD, Sebastian Răducanu a decis să renunțe la funcția obținută în această vară. „Având în vedere situaţia creată recent în plenul Consiliului Municipal Timișoara, când viceprimarul PSD, domnul Traian Stoia, a girat un buget care riscă să aducă orașul nostru în incapacitate de plată, încălcând grav principiile social-democrate și disciplina de partid, am decis să îmi înaintez demisia din funcţia de președinte al Organizaţiei Municipale Timișoara a Partidului Social Democrat. Am luat această decizie pentru a da un semnal de responsabilitate și de schimbare a modului în care înţelegem să facem politică. Rămân în continuare vicepreședinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiș, urmând să mă implic în proiectele politice importante ale partidului”, a transmis acesta prin intermediul unui comunicat de presă.

„Am luat act de demisia domnului Răducanu. Astăzi, în cadrul unei şedinte a Biroului Permanent Judeţean, vom numi o conducere interimară a PSD Timişoara.


Nu aş vrea să fac comentarii pe acest subiect înainte de acel BPJ”, ne-a spus preşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu.

Contactat de PRESSALERT.ro, viceprimarul Traian Stoia a spus doar că nu dă declarații sâmbăta, urmând să facă acest lucru luni.

De asemenea, Alfred Simonis a renunțat la funcția de conducător al grupului PSD din Consiliul Local Timișoara. Alfred Simonis a declarat că „preşedintele PSD Timişoara şi-a asumat responsabilitatea pentru votul din CLT, iar eu, fiind lider de grup, consider că este normal să îmi asum responsabilitatea alături de domnul Răducanu. Refuz să fiu liderul unui grup din care face parte domnul Stoia, un om care a votat un buget fantasmagoric care va duce Timişoara în incapacitate de plată, un buget constituit astfel încât primarul Nicolae Robu să câştige un nou mandat”.

Cel mai probabil, intermiar va fi numit Florin Bîrsășteanu, fost contracandidat al lui Sebastian Răducanu în cursa pentru șefia PSD Timișoara și posibil candidat la pentru postul de primar al orașului din partea PSD Timiș.

UPDATE În urma şedinţei Biroului Permanent al PSD Timiș, deputatul Florin Bîrsăşteanu a fost numit preşedinte interimar al PSD Timişoara. Acesta a mai condus organizaţia în regim de interimat şi în anul 2015, după ce Sorin Grindeanu a fost numit preşedinte interimar al PSD Timiş, ca urmare a demisiei lui Titu Bojin. Trebuie spus că în cursa pentru şefia PSD Timişoara, Bîrsăşteanu a fost învins de Răducanu la o diferenţă de doar câteva voturi.

Situaţia din consiliul local şi votul dat de Stoia pentru aprobarea bugetului Timişoarei pe anul 2016 vor fi analizate luni, în cadrul unei şedinţe a PSD Timişoara. E important de menţionat şi că Bîrsăşteanu se numără printre cei doi finalişti în cursa pentru selecţia unui candidat PSD pentru Primăria Timişoara, la alegerile din 2016. Oponentul său este fostul președinte executiv al PSD Timișoara, Marius Craina.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.