„Bătaie” pe câteva școli din Timișoara: unde au fost ocupate locurile în...

„Bătaie” pe câteva școli din Timișoara: unde au fost ocupate locurile în clasa pregătitoare

1
DISTRIBUIȚI

3030lenau

Părinții din Timișoara au luat cu asalt școlile cu clase pregătitoare, în primele două săptămâni de înscrieri. Astfel, în câteva unități de învățământ din oraș, locurile au fost cu mult depășite. Potrivit datelor făcute publice de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, au fost depuse aproape 4.400 de cereri, din data de 29 februarie până în prezent. Asta în condițiile în care în școlile din întreg județul au fost propuse 259 de clase pregătitoare, în care pot fi înscriși 5.570 de copii.

Cea mai mare „bătălie” pe locurile din clasa pregătitoare sunt la patru unități de învățământ din Timișoara.


Este vorba de Școala Nr. 30, unde au fost depuse 204 cereri de înscriere pe 150 de locuri propuse, la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” sunt înscriși 196 de copii pe 100 de locuri, la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” sunt depuse 74 de cereri pe 50 de locuri, iar la Colegiul Național Bănățean, 138 de cereri pe 100 de locuri. La polul opus se află Școala Generală Nr. 1, de care fug părinții din Timișoara, unde sunt înscriși doar nouă copii.

Vă reamintim că, în acest an, Liceul Pedagogic din Timișoara a rămas fără circumscripție școlară. Astfel, admiterea în clasa pregătitoare se face pe baza unor criterii specifice, având prioritate la înscriere copiii care au părinți sau bunici angajați sau foști angajați ai școlii, care au fost cadre didactice sau au absolvit în trecut cursurile unității de învățământ. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, considerând că unitatea de învățământ „condiționează accesul copiilor la clasa pregătitoare pe criterii de apartenență la o categorie socială”.

Părinții mai au timp să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare până în data de 18 martie. În intervalul 25 – 26 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, informaţii privind candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 30 martie – 8 aprilie, iar pe 15 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 19 – 22 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.