Cei mai buni chirurgi din lume se află la Timișoara pentru a-i...

Cei mai buni chirurgi din lume se află la Timișoara pentru a-i învăța pe medici cum să trateze chirurgical cancerele colorectale

0
DISTRIBUIȚI

operatie robot06_resize

Experți din întreaga lume, promotori de noi tehnici chirurgicale și metode de tratament, se află la Timișoara, în aceste zile, pentru a participa la Congresul Național de Coloproctologie. Evenimentul medical este organizat cu scopul de a aduce informația la zi în ceea ce privește complexitatea cancerului colorectal și a bolilor inflamatorii colorectale.

Congresul are loc între 23 – 26 martie, la Hotel Continental, perioadă în care personalități marcante ale coloproctologiei naționale și internaționale vor susține peste 100 de prezentări pentru cei aproximativ 330 de participanți.


Astfel, vor fi prezenți la eveniment profesori din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Turcia, Bulgaria, Serbia și Ungaria. Printre speakerii străini se numără Roberto Bergamaschi, șeful Diviziei de Chirurgie Colorectală din cadrul Universității Stony Brook din New York, expert în chirurgia colorectală minim invazivă – laparoscopică și robotică.

De asemenea, va fi prezent și Zoran Krivokapic, șeful Clinicii de Chirurgie Colorectală a Spitalului Universitar din Belgrad, care a primit, în urmă cu patru ani, medalia de cel mai bun chirurg.
În cadrul cursului vor fi organizate și două cursuri practice adresate chirurgilor tineri, aflați în plin proces de formare, în cadrul unuia dintre acestea va avea loc și o transmisiune live a unei operații de rezecții de rect, realizată laparoscopic.

Potrivit statisticilor, cancerul colorectal este al doilea tip de cancer ca incidență și mortalitate în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.