Cu un picior în PRĂPASTIE. ACS Poli a pierdut la Craiova și...

Cu un picior în PRĂPASTIE. ACS Poli a pierdut la Craiova și rămâne pe poziție retrogradabilă direct

2
DISTRIBUIȚI

acs poli - csu craiova (7)

ACS Poli a pierdut la Craiova şi şi-a complicat serios existența în prima ligă. Din nou prea temătoare pe teren străin, cel puțin la început, trupa lui Florin Marin a căzut după a treia rundă de play out pe poziția a 13-a, care duce direct în B! Singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 70 de către Nuno Rocha.

Veștile proaste au curs pentru timișoreni înainte de duelul din Bănie. Au plecat de pe Bega când erau pe locul 12 și au aflat la destinație că ocupă loc direct retrogradabil, Chiajna câștigând și ea surprinzător (sau nu), în deplasare. ACS Poli a avut parte azi și de arbitri adiționali la meciul jucat în memoria lui ”Puiu” Preda.

Cu același prim 11 ca în duelul cu CFR, trupa lui Florin Marin nu a avut colți în prima repriză. La fel ca în alte jocuri pe teren străin a fost acceptată postura de vioară a doua. Oltenii s-au aruncat în atac, dar nu au reușit să concretizeze startul vijelios. În minutul 16 Vătăjelu a căzut victimă după ce s-a ciocnit de un coleg, ”vinovat” a fost de fapt tehnicul Zicu. Fundașul oltean a încercat, dar nu a mai putut continua partida. Numărul 27 al bănățenilor nu s-a mai remarcat însă cu altceva. Fiind la rândul său bruscat mai târziu și schimbat la pauză. Singurele șanse notabile ale primei părți i-au aparținut Craiovei. Tânărul de mare perspectivă Ivan a fost la finalizare, cap peste (min. 22), și șut din unghi, tot deviat, în bară (34).

Partea secundă a început mai spectaculos, dar tot fără urmări pe tabelă. Zlatinski a trimis puțin peste poartă în minutul 48 din lovitură liberă. Manu Torres s-a ales însă cu un ”galben” care-l ține pe tușă la jocul cu Petrolul. Peste un minut bănățenii dau semne de viață, Hernandez trage din apropiere dart Straton se opune.


Peste alte zece minute ACS Poli are și ea parte de o lovitură liberă dintr-o poziție bună, 16 metri central. Execută Elek, dar balonul e respins de portarul oltenilor. Din păcate timișorenii au preferat în continuare să cedeze inițiativa. Parcă mulțumindu-se cu un punct în Parcul Romanescu.

Și totuși

Pe acest fond vine însă faza din minutul 69. Bărbuț pătrunde spre careu, scoate balonul la Elek, care prelungește la Ov. Popescu. Mijlocașul lui ACS Poli își așează balonul pe șut și trimite bine, dar bara transversală se opune bucuriei (1-1 la bare). La faza următoare (70) Craiova dă până la urmă lovitura. Ivan centrează din marginea careului la Măzărache, acesta întoarce către Nuno Rocha, liber în centrul careului atacantul alb-albaștrilor trimite simplu în poarta nefericitului Strauss. O nouă succesiune de faze frustrante pentru ACS Poli.

Chiar și așa, în minutul 77 o pasă greșită a lui Bancu e recepționată de Bărbuț, care demarează de lângă Iliev. Talonat de fundașul experimentat timișoreanul pătrunde în careu însă trimite pe lângă din poziție ușor laterală.

Revenire Pedro, final stins

Pe teren avea să-și facă apariția pe final și brazilianul Pedro Henrique, după mai bine de zece luni de pauză. De la acel 3-0 pentru promovare la Reșița. Obligați să atace timișorenii au fost mai prezenți în preajma careului advers, dar soluția ideală nu mai venea o dată cu scurgerea minutelor. În ultimul minut de prelungiri Iliev îl pierde iar pe Bărbuț și vede ”roșu” direct pentru fault ca ultim apărător. Faza fixă ce a urmat s-a lăsat cu un corner însă nici acesta nu a fost concretizat. Scor final 0-1!

Pentru ACS Poli urmează un duel crâncen pentru supraviețuire, iarăși cu Petrolul pe ”Dan Păltinișanu”. Așteptarea la un punct în spatele Chiajnei și Voluntariului va fi mai dureroasă și din cauza pauzei pentru echipa națională.

CSU Craiova: Straton – Popov, Iliev, Acka, Vătăjelu (20′ Băluță, 90′ Herghelegiu) – Ivan, Madson, Zlatinski, Bancu – Nuno Rocha, Măzărache (80′ Izvoranu). Pe bancă: Popescu – Achim, Herghelegiu, Dumitraş, R. Petre. Antrenor: Daniel Mogoșanu.

ACS Poli Timișoara: Strauss – Belu (67′ A. Suarez), Scutaru (cpt.), M. Torres, D. Popescu – Melinte, Llorente – J. Hernandez, Zicu (46′ Bărbuț), Ov. Popescu (80′ P. Henrique) – Elek. Rezerve: Smaranda – Bocșan, Sorescu, Mailat. Antrenor: Florin Marin.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.