Debutul regizorului Radu Jude în teatru, la Timișoara. Când are loc evenimentul

Debutul regizorului Radu Jude în teatru, la Timișoara. Când are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

IMG_5250Ce poți face mai frumos, după ce ai câștigat Ursul de Argint la Berlin și până să îți lansezi un nou proiect, decât să te provoci cu un spectacol de teatru? Celebrul Radu Jude, regizorul filmului „Aferim” a ales Timișoara ca să debuteze în teatru.

Teatrul Național din Timișoara propune publicului său un spectacol incitant, un exercițiu de sinceritate: Scene dintr-o căsnicie de Ingmar Bergman, în traducerea lui Carmen Vioreanu. O provocare lansată pe toate planurile: un mare regizor de film al secolului XX – Ingmar Bergman – este autorul unui text pe care unul din regizorii de aur din noul val al cinematografiei românești – Radu Jude – îl alege pentru debutul său ca regizor de teatru. Scene dintr-o căsnicie este o incursiune abruptă, comică, sarcastică în ceea ce se numește „singurătatea în doi”, explorând, multiplele și dificilele fațete ale empatiei și ale iubirii, o poveste incomod de aproape de fiecare din noi, o poveste care pune pe gânduri și care, până la final, schimbă percepţii.

Radu Jude a ales să colaboreze la acest proiect cu trei actori de mare calibru ai Teatrului Național din Timișoara – Ion Rizea, Claudia Ieremia și Alina Ilea. „Mi se par toți foarte buni.


Serioși, disciplinați, pasionați. În plus, au umor. Îi admir foarte mult pe toți trei. Sper să nu îi dezamăgesc”, mărturisea regizorul, zilele trecute, într-un interviu.

IMG_5789

Radu Jude este, în acest moment, unul dintre cei mai premiați regizori de film din România (are în portofoliu un Urs de Argint, câștigat anul trecut, la Berlin, Premiul Confédération Internationale des Cinémas D’Art et Essai, Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj la Festivalul de Film de la Sundance – SUA și alte 10 premii naționale – între care opt premii Gopo, plus Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler).

Avanpremiera spectacolului este programată joi, 10 martie, de la ora 19.00, la Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara, iar premiera va avea loc, la aceeași oră și în aceeași locație, sâmbătă, 12 martie.

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.