Centrul Cultural Ambasada va găzdui prima ediție a proiectului „Idei din Mansardă”, o dezbatere incitantă despre internet și cum ne afectează cultura generală. Vorbitorii sunt cel puțin la fel de interesanți ca și subiectul. Evenimentul are loc sâmbătă, de la ora 18.00, intrarea fiind liberă în limita spațiului.
Ce înseamnă „Idei din Mansardă”?
„Pornind de la dorința de a promova în România dezbaterea publică, proiectul «Idei din mansardă» propune, în ultima sâmbătă a fiecărei luni din perioada martie – decembrie 2016, câte o dezbatere culturală care pune față în față personalități din Timișoara și din țară. Folosind formatul de dezbatere adoptat de «Intelligence Squared», «Idei din mansardă» prezintă o temă aprinsă din lumea culturală contemporană pe care apoi o disecă împreună cu invitații speciali și cu publicul larg. Astfel, dezbaterile vor fi organizate în patru discursuri, câte două pentru fiecare tabără, afirmatoare și negatoare, urmate de întrebări din public și de vot.
Publicul va vota atât la începutul dezbaterilor, cât și la sfârșitul lor, iar totul va fi transmis online, astfel încât și cei care nu sunt în sală să poată participa la schimbul de idei, prin mesaje pe forum. Cele două discursuri din fiecare tabără vor fi susținute, unul, de către un membru al echipei de organizare, care va schița poziția argumentativă a echipei sale, iar celălalt de către un invitat special din lumea culturală timișoreană sau națională”, transmit organizatorii.
Tema de sâmbătă, 26 martie, este: „Omul google nu mai are nevoie de cultură generală”. Moderator va fi Sergiu Spătan (Master Filosofie, Universitatea Central Europeană din Budapesta, Licență în Filosofie, Universitatea de Vest din Timișoara). susținătorii ideii sunt Alex Condrache (Drd. Literatură, Universitatea de Vest din Timișoara, Master Jurnalism european, Universitatea de Vest din Timișoara, Licență în Filosofie, Universitatea de Vest din Timișoara) și prof. univ. dr. Marcel Tolcea (Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, Universitatea de Vest din Timișoara). de cealaltă tabără, „anti”, se vor situa: Alex Deaconu (Master Filosofie, Universitatea din Essex, Licență Filosofie Universitatea de Vest din Timișoara), conf. univ. dr. Claudiu Mesaroș (Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, Universitatea de Vest din Timișoara).