Nicolae Robu CONFIRMĂ într-un document toate dezvăluirile PRESSALERT.ro legate de construirea ilegală...

Nicolae Robu CONFIRMĂ într-un document toate dezvăluirile PRESSALERT.ro legate de construirea ilegală a benzinăriei prietenului de concediu. Vezi actul doveditor VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

robu dna1

Consilierul local PSD Alfred Simonis a venit, în această seară, la PRESSALERT LIVE, cu un document semnat de primarul Nicolae Robu, document care confirmă, practic, toate dezvălurile legate de ilegalitățile comise în construirea benzinăriei din zona Modern de către omul de afaceri Teodor Tuducan, partenerul de concediu al edilului Timișoarei.  ”E foarte prosper în Timișoara să fii prieten sau partener de concediu cu domnul Robu, se discută asta în oraș. Sunt doi oameni cu care a fost în concediu în ultimii patru ani. Dacă nu au contracte știu că au măcar favoruri. Am făcut o interpelare în ultima lună, solicitam în baza cărei legi sau hotărâri de CL s-a aprobat parcarea sau exploatarea acelei parcări de pe spațiul public pentru a investi sau exploata de către o persoană juridică, fără o decizie de CL sau în baza cărei legi. Mi s-a răspuns, nu relatez tot, sunt două pagini. Interesant e că spune în prima instanță că sunt 30 de locuri, așa cum s-a votat în CL, în baza unui studiu, nu o hotărâre clară, rămân 20, interesant e că municipiul Timișoara a solicitat să se investească”, a declarat Alfred Simonis.

Documentul prezentat de consilierul local a fost comentat și moderatorul Dragoș Boța, care a concluzionat: ”Acest document spune pe scurt: tot ce a scris PRESSALERT.ro despre benzinăria prietenului Tuducan e adevarat, la virgulă. Cel mai scandalos mi se pare că primarul scrie, nici mai mult, nici mai puțin, că avem de-a face cu o încălcare flagrantă a legii. Domnia sa recunoaște că sunt trei locuri de parcare la benzinăria pentru care s-a aprobat PUZ-ul, conform legii trebuia să aibă șase locuri de parcare. Se dovedește că acea autorizație de construcție e ilegală. E confirmată chiar de Nicolae Robu. Logic, la două pompe trebuiau șase locuri. În proiectul de hotărâre, în referat, autorizația de construire să dă exclusiv când se asigură cele șase locuri pe parcela proprietate privată”.

”Ei admit faptul că situația juridică a parcelei e neclară.


Atunci când s-a aprobat PUZ-ul… Se admite că s-a demarat investiția pe un teren care nu era în proprietatea Municipiului Timișoara la momentul aprobării. Și dacă ar fi dorit să aprobe la un moment dat, trebuia ulterior… Se confirmă tot ce ați dezvăluit. E un caz tipic de corupție în Primăria Municipiului Timișoara (…) Sunt convins că organele abilitate vor acționa mai devreme sau mai târziu”, a mai spus Alfred Simonis.

Consilierul PSD a vorbit și despre situația scandaloasă prin care Romprest a primit încă o sumă mare de bani pentru lucrările din Centrul vechi al Timișoarei, deși firma trebuia din start să asigure lucrările în cazul apariției unor sit-uri arheologice. ”Primăria sare în ajutor, organizează o negociere fără publicare prealabilă. A unui anunț de participare pentru suplimentarea celor aproape 35 milioane”, explică Simonis. ”Tot împotriva legii Romprest semnează acte adiționale prin care se introduc doi subcontractori. Unul este Unisat Energy, celălalt e Dinu Instal. Din informațiile mele Unisat Energy e societatea nevestei unuia din directorii Romprest… Probabil s-a negociat unu cu unu, să intre și de la administrație cineva. E act semnat de Nicolae Robu”, a adăugat pesedistul.

Alfred Simonis a vorbit și despre răspunsul sfidător primit de CL Timișoara la adresa oficială către Retim. ”Dacă s-ar fi răspuns cum trebuie ar fi reieșit clar că primarul Timișoarei a comandat această mașină, cum se știe… Azi, m-a șocat, am trimit mail la consilieri cu răspunsul de la Retim, în afară de colegi din grupul PSD, contrariați, nimănui nu i s-a părut. Am vorbit cu domnul Dan Diaconu (n.r. de la PNL), doar puțin, a spus că e și el surprins neplăcut de răspuns… Primarul Nicolae Robu e cel mai interesat să nu se afle… Nu există măcar un conflict moral? Nu înțelege nici acest aspect domnul primar Robu”, a conchis Simonis. Acesta e convins că interesul edilului e ca un eventual răspuns să vină abia după alegeri: ”deocamdată mai facem o adresă, trec două luni și primarul crede că va fi reales între timp”. Pesedistul a spus că, înainte sau după alegeri, instituțiile statului vor face lumină în aceste afaceri dubioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.