Noi probleme la ANL-urile din Timişoara: chiriile au crescut ilegal, susțin locatarii....

Noi probleme la ANL-urile din Timişoara: chiriile au crescut ilegal, susțin locatarii. Ce le promite primarul Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

protest petrecere blocuri anl (8)

Noi probleme legate de ANL-urile din Timișoara. După ce de mai mult timp chiriașii nu pot cumpăra apartamentele în care locuiesc din cauza unor probleme legate de autorizațiile de construcție, acum oamenii se plâng și că ar fi jecmăniți de bani. Primarul Nicolae Robu a explicat astăzi că se ocupă de problema chiriașilor de la ANL-uri, care au și protestat în fața instituției de pe Loga.

„În urma diligenţelor pe care le-am dispus s-a ajuns să se poată trece la vânzare. Nu ştiam de ce nu s-a ajuns să se poată ca toate apartamentele să fie vândute.


Acum câteva luni am aflat la o conferinţă de presă de ce. Dispoziţiile mele nu s-au putut duce la bun sfârşit pentru că a expirat contracul cu firma de evaluare şi nu a avut cine să facă măsurătorile şi să ducă procedurile la bun- sfârşit. Astfel, pentru contractarea unei firme va mai dura o perioadă. Le-am promis acestor oameni că în maxim trei luni se vor termina acest proceduri şi se va putea trece la vânzare şi le-am promis că voi cere o analiză pe care o voi prezenta în faţa lor cu modul în care s-au calculat chiriile pentru că există suspiciunea că există o eroare de procedură în calcularea chiriilor şi ca aceste chirii ar trebui să fie mai mici”, a declarat primarul.

Robu a detaliat că în urma unor verificări la nivel național s-a constatat că există orașe în care chiriile percepute sunt mai mici decât cele de la Timișoara. Practic, diferența ar proveni din calculul dintre suprafața desfășurată și cea utilă. Edilul a promis că dacă au existat astfel de erori de calcul va cere ca facturile emise să fie stornate și să fie emise altele cu sumele corecte. Practic, în baza noilor calcule chiriile achitate s-ar înjumătăți. Momentan, chiriașii ANL achită o chirie lunară de 652 de lei pentru un apartament cu două camere.

1 COMENTARIU

  1. Mai lasati-ne cu astia…sa se verifice cum au ajuns sa beneficieze o parte din ei de aceste locuinte. Sunt mii de oameni ce si-au depus dosar pentru aceste locuinte si au ramas uitati pe o lista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.