Protest-petrecere al chiriașilor din blocurile ANL din Timișoara, care nu pot cumpăra...

Protest-petrecere al chiriașilor din blocurile ANL din Timișoara, care nu pot cumpăra apartamentele neintabulate de municipalitate. Ce au de gând să facă săptămâna viitoare FOTO

0
DISTRIBUIȚI

protest petrecere blocuri anl (4)

„Bine ați venit la blocurile care nu există!” – acesta a fost mesajul care a stat scris, în această după-amiază, pe cinci blocuri ANL, pe trotuare, dar și pe tricourile a zeci de tineri căsătoriți și copii. Oamenii au luat decizia de a face haz de necaz și de a protesta într-un mod inedit, pentru a-și arăta nemulțumirea asupra faptului că, de doi ani de zile, sunt nevoiți să plătească chirii uriașe pentru apartamentele ANL în care locuiesc. Chiriașii se plâng că nu pot să cumpere locuințele pentru că cele cinci blocuri ANL în care apartamentele se află nu au fost intabulate de primărie, deci nu există.

Tocmai de aceea, zeci de chiriași din blocurile ANL cu probleme de pe strada Miloia au organizat, astăzi, timp de o oră, un protest-petrecere, chiar în fața imobilelor în care locuiesc. Astfel, nu au lipsit baloanele colorate, muzica dată la maxim, în boxe participanții au putut asculta melodii ca „Doamne, ocrotește-i pe români” sau „Vrem o țară ca afară”, precum și măsuțe pline de covrigei, suc sau creioane colorate pentru „petrecăreții” mai mici.

În cadrul protestului ce a avut tema „Alungat din țara mea” a fost organizată și o loterie a vizelor, iar pe o masă au fost aruncați câțiva bănuți pe un afiș pe care scria „Cu asta am rămas după plata chiriei”. De asemenea, participanții au aprins și câteva candele, pentru a comemora neintabularea, iar pereții blocurilor au fost umplute cu afișe pe care au fost scrise mesaje precum „Am primit termenul limită: Paștele Cailor!”, „Așteptând intabularea, ne apucă pensionarea”, „Vrem dreptate”, „Noi cu familiile, funcționarii cu vilele” sau „Pe noi ne-ați umilit, nu vă bateți joc și de viitorul copiilor noștri!”.

protest petrecere blocuri anl (8)

„Ne-am gândit să protestăm într-un mod pașnic chiar în fața blocurilor noastre, unde trăim cu familiile noastre. Vrem să avem un viitor, vrem să știm ce să facem cu familiile noastre, încotro să ne ducem, iar primăria ne ține pe loc. Solicităm primăriei să-și facă efectiv treaba și să intabuleze blocurile”, a spus revoltat Radu Trifan, unul dintre chiriașii din blocurile ANL B8-B12. Bărbatul crede că Primăria Timișoara nu vrea să intabuleze blocurile pentru că îi convine să primească aceste chirii uriașe lunar de la cei care locuiesc aici. Un mic calcul făcut de timișorean arată că, anual, în conturile municipalității intră aproximativ 120.000 de euro din chiriile plătite de acești chiriași.

De aceeași părere este și Carla Coradini, care atrage atenția asupra faptului că „nu putem cumpăra apartamentele din cauza indolenței celor din administrația locală. Acum doi ani ni s-a promis că în cel mai scurt timp problema va fi rezolvată, dar nu s-a întâmplat nimic.


Mai mult, după ce am depășit vârsta de 35 de ani, chiriile ne-au fost umflate, în loc să plătim chirii umflate, am putea să ne plătim ratele. La început, chiria a fost pentru un apartament cu două camere 57 de lei pe lună, apoi, după ce am depășit vârsta de 35 de ani, plătim 660 lei pe același apartament. În momentul de față chiar nu mai putem”.

Chiriașii din blocurile ANL au de gând ca, săptămâna viitoare, să dea în judecată Primăria Timișoara și vor contesta modul în care municipalitatea a stabilit valoarea chiriilor majorate, doar pe baza unei fișe de calcul și fără o hotărâre de consiliu local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.