OFICIAL Traian Stoia nu mai este viceprimar, după ce prefectura a aprobat...

OFICIAL Traian Stoia nu mai este viceprimar, după ce prefectura a aprobat solicitarea PSD. Cine i-ar putea lua locul

1
DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL22_resize stoia

Demiterea viceprimarului Traian Stoia a devenit, de astăzi, oficială. După săptămâni întregi de așteptare, Prefectura Timiș a emis adresa prin care Primăria Timișoara este informată că actele depuse de PSD Timiș prin care Traian Stoia este exclus din partid și prin care pierde sprijinul politic și implicit funcția de viceprimar au devenit executorii. Mai mult, secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, a promis că fostul pesedist, exclus din partid după ce a votat bugetul actualei administrații, va primi chiar mâine înștiințarea că mandatul său încetează. Următorii pe lista USL pentru consiliul local sunt Ilie Stoienel de la PNL și Ionel Bungău de la PSD.


Stoienel, însă, este șeful consiliului de administrație al SDM și nu poate face parte din CLT decât dacă renunță la acea funcție. Este important de spus și că, din moment ce PNL deține majoritatea în CLT, un nou viceprimar ar putea fi desemnat din rândul liberalilor.

Ulterior excluderii lui Stoia din PSD, primarul Nicolae Robu, care a avut nenumărate conflicte cu pesedistul l-a reevaluat, declarând că „eu cred că un politician trebuie să dea dovadă de consecvență în principii. În ceea ce mă privește, cred că fac această dovadă. Eu am niște principii pe care le aplic, tocmai de aceea diverse persoane sunt catalogate într-un fel într-o anumită perioadă, când prin prisma acelorași principii ale mele ei se manifestă într-un fel, și sunt catalogați altfel într-o altă perioadă când prin prisma acelorași principii și criterii ale mele ei se comportă altfel. Eu sunt consecvent. Ei nu sunt consecvenți, dar atunci când se schimbă în bine, e de salutat”. Trebuie spus că Traian Stoia a contestat excluderea sa din PSD. Cu toate că adresa depusă de acesta nu a fost încă analizată, depunerea ei nu afectează cu nimic valabilitatea deciziei luate de PSD Timișoara și validate de conducerea județeană.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.