RATT social media

RATT social media

2
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Cine nu merge cu mijloacele de transport în comun ar trebui să o facă, măcar din când în când. E ok, ai mașină, sau mergi cu bicicleta sau pe jos în general. Însă ca să nu devii rupt de realitate, ia un tramvai/troleibuz/autobuz sau o cursă Expres.

E o altă lume. După ce am înțeles că e bine să rămân ancorată printre semenii mei, iau tramvaiul sau troleibuzul cât de des pot. Și am avut parte de cele mai „kinky” experiențe. Față de acum câțiva ani, lucrurile s-au schimbat radical. Mai nou, orice călător cu transportul în comun asistă, cât îi este călătoria de lungă, la povești. Parcă rupți dintr-un film SF, vatmanii și șoferii sunt cablați cât e cursa / ziua de lungă, la telefonul mobil.


Folosesc hands-free și vorbesc încontinuu. Am aflat așa că un june șofer a fost părăsit de gagică și încearcă să o recucerească după ce a urmărit-o îndelung pe Facebook și a constatat că nu și-a refăcut viața amoroasă. Am aflat că nora unei vatmanițe e destul de leneșă, astfel că soacra să se poată plânge de prestațiile de gospodină ale tinerei, la oricine apucă. Am aflat și rețete de mâncare, am participat la planificarea unor excursii de pescuit ”cu băieții”, dar mai ales am aflat toate bârfele posibile din viața acestor oameni. Am ascultat muzică populară, sau pop cu radio-ul dat la maxim și, nu de puține ori am văzut cum șoferul / vatmanul preocupat de convorbirea telefonică, închide ușile în nas vreunui nefericit care a ajuns în stație în ultimul moment, și-l lasă acolo. De parcă mijloacele de transport în comun ar circula din 3 în 3 minute. Nenorocosul va aștepta cel puțin 10, uneori 20, după cum îi e șansa.

Ieri am înțeles că la RATT se face anchetă internă pentru a vedea cum două mijloace de transport în comun, mari, colorate în alb-violet, nu s-au „văzut”, iar urmarea a fost că frumusețea de tramvai Armonia a fost șifonat. Nici măcar nu mă întreb dacă șoferul sau vatmanul vorbeau la telefon, povestind, te miri cui, ultimele noutăți ale vieții lor. Spun doar că niciodată în afara țării nu am pomenit așa ceva. Și recunosc, că nu de puțin ori, m-am întrebat cum naiba rezistă oamenii ăștia să dea din gură 8 ore pe zi, mai abitir ca la un call-center.

2 COMENTARII

  1. mai stai si pe alte locuri nu numai in fata cu urechea aplecata spre soferi (pt vatmani cred ca ai stat lipita de geam. ma indoiesc ca si asa ai fi putut sa auzi ceva).
    si pe langa asta se vede ca nu prea circuli cu masina, altfel ai fi stiut ca dupa un timp condusul devine un automatism si vorbitul la telefon sau cu pasagerul din dreapta nu mai este o provocare sau o posibila cauza de accident grav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.