Bruxelles sub ASEDIU: explozii puternice la aeroport și la metrou UPDATE 10...

Bruxelles sub ASEDIU: explozii puternice la aeroport și la metrou UPDATE 10 Poliția a arestat doi suspecți FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Două explozii au fost auzite marți dimineață la aeroportul internațional din Bruxelles, care a fost închis, potrivit presei belgiene. Potrivit Reuters, mai multe persoane au fost rănite. Deflagrațiile s-au produs la terminalul plecări. Din primele informații, o parte din plafonul clădirii s-a prăbușit și mai multe persoane au fost rănite. Conform Luanei Rednic, fiica antrenorului de fotbal Mircea Rednic, care se afla în aeroport, după explozii s-au auzit și mai multe focuri de armă.

Exploziile vin la patru zile după ce la Bruxelles a fost capturat Salah Abdeslam, principalul organizator și singurul suspect rămas în viață după atacurile teroriste de la Paris din noiembrie 2015.

UPDATE Primul bilanț făcut public de presa belgiană indică 11 morți și 25 de răniți.

UPDATE 2 O altă explozie a avut loc în stația de metrou Schuman din Bruxelles, în apropiere de zona în care se află instituțiile europene.

UPDATE 3 Ultimele informații indică faptul că la stația de metrou Schuman au avut loc trei deflagrații separate.

UPDATE 4 Patru explozii au avut loc în stațiile de metrou din jurul Parlamentului European. Conform presei belgiene, atentatul de la aeroport a fost unul sinucigaș. Bilanțul provizoru se ridică acum la 13 morți și 35 de răniți.

UPDATE 5 Conform Reuters, cel puțin 10 persoane au murit în urma exploziilor de la metrou.

UPDATE 6 Potrivit unui martor citat de postul de radio și televiziune belgian RTBF, exploziile au avut loc în apropierea unei porți de îmbarcare către SUA, afectând un număr mare de persoane.

Postul francez BFMTV a relatat că serviciile de informații belgiene au fost prevenite luni în legătură cu iminența unui atac terorist, fără a se preciza locul, data sau modul de operare.

UPDATE 7 Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie după ce autoritățile belgiene au declarat nivel de alertă gradul 4 la Bruxelles. Ambasada României din Belgia pune la dispoziție numere de telefon pentru cetățenii români.

UPDATE 8 Cel puțin 21 de persoane au murit în exploziile care s-au produs marți, la Bruxelles, pe aeroportul Zaventem și în cel puțin o stație de metrou din cartierul european, potrivit unui bilanț provizoriu anunțat de pompieri, relatează AFP.

„Există 11 morți pe aeroportul Zaventem” și „în jur de zece” la stația Maalbeek „unde a avut loc o explozie foarte puternică în metrou”, a spus un purtător de cuvânt al pompierilor. „Majoritatea răniților au fost deja evacuați, situația este destul de haotică”, a spus purtătorul de cuvânt.

„La Zaventem au căzut plafoanele false, există dărâmături (…) se poate să găsim alte victime”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit parchetului federal belgian citat de RTBF, ar exista cel puțin 13 morți și 35 de răniți pe aeroportul Zaventem, unde au avut loc două explozii în jurul orei locale 08.00.

Potrivit agenției Belga, 225 de militari belgieni suplimentari vor fi trimiși la Bruxelles după exploziile de la aeroport și de la metrou.

UPDATE 9 O nouă explozie a fost raportată într-un cartier al Bruxellului. De această dată a fost vorba de o detonare controlată a unui pachet suspect identificat de autorități. Cel mai recent bilanț indică 26 de morți și 136 de morți în urma exploziilor de la aeroport și metrou. La metrou se pare că a fost o singură deflagrație, produsă într-o garnitură aflată în mers și resimțită în mai multe stații.

UPDATE 10 Conform dailymail.co.uk, polițiștii belgieni au început vânătoarea suspecților pentru atentatele din această dimineață. Chiar dacă primele informații indică faptul că atentatele ar fi fost sinucigașe, complicii autorilor sunt căutați, iar ofițeri înarmați au reținut doi bărbați pe stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.