Se poate: copil cu autism, admis la o școală obișnuită din Timișoara....

Se poate: copil cu autism, admis la o școală obișnuită din Timișoara. Ce gest impresionant vor să facă pentru Alex colegii săi

2
DISTRIBUIȚI

autism03_resize

„Nouă ne pasă! Dați-le o șansă!” – acesta este numele unei acțiuni emoționante care va avea loc la Timișoara, în data de 1 aprilie, pentru a marca Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. Evenimentul educativ, plin de veselie și energie pozitivă are scopul de a aduce în prim plan importanța acceptării și integrării copilului cu autism în colectivitate, dar și necesitatea depunerii unui efort constant și susținut pentru terapie adecvată continuă.

Prin urmare, în cadrul acțiunii care va avea loc pe aleea din fața Școlii Gimnaziale Nr. 25, între orele 11.00 – 12.30, elevi inimoși au pregătit standuri cu jucării donate chiar de cei mici, spre vânzare, dar și o lansare de baloane albastre, culoarea autismului.


Prichindeii îl susțin pe colegul lor Alex, elev în clasa pregătitoare, diagnosticat cu autism.

„Alex a fost integrat cu toată deschiderea și înțelegerea în colectivul clasei lui și al școlii. Alex este acceptat așa cum este și susținut în procesul său constant de recuperare. Copiii vor să demonstreze că pot trece orice bariere și prejudecăți, atât timp cât adulții înțeleg și conștientizează importanța nediscriminării și a acceptării”, spune Georgiana Boian, mama lui Alex, dar și a încă unui băiețel diagnosticat tot cu autism. Povestea impresionantă a Georgianei Boian a fost prezentată pe Pressalert.ro în urmă cu un an.

Mămica eroină din Timișoara spune că banii obținuți din vânzarea jucăriilor donate de colegii lui Alex vor fi direcționați către Asociația „Alex, Radu și autismul” pentru susținerea activității ce constă în continuarea terapiilor de recuperare a celor doi frați diagnosticați cu autism.

Ziua Conștientizării Autismului este marcată la nivel internațional în data de 2 aprilie.

2 COMENTARII

  1. Se poate demult. Fetița noastră cu autism de 13 ani este integrată in școală normală in clasa a V-a la scoala gimnaziala nr 30. E puțin nedrept titlul articolului, față de toți care fac același efort, dar nu il popularizeaza. Oricum mămica in cauză face eforturi uriașe si o apreciez mult pentru asta. Dar suntem mult mai multe in situația asta, care am renunțat la visele proprii pentru progresul copilașului nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.