Primarul Nicolae Robu, apărare disperată pentru benzinăria prietenului de concediu. Vezi cum...

Primarul Nicolae Robu, apărare disperată pentru benzinăria prietenului de concediu. Vezi cum se încurcă în explicaţiile legate de parcarea construită ilegal pe domeniu public

3
DISTRIBUIȚI

robu hartii 1

Primarul Nicolae Robu a avut o nouă ieșire grosolană la adresa PRESSALERT.ro, în urma articolului publicat astăzi în legătură cu benzinăria construită de partenerul de concediu al edilului. Pentru prima dată, Robu a venit cu explicaţii care se bat cap în cap cu prevederile legale.

Întrebat cum comentează declaraţia lui Tuducan că fără realizarea parcării pe domeniul public nu ar fi putut să existe nici benzinăria, primarul a luat foc. „Domnule, nu știu ce se face atâta caz. Cine a făcut filmulețul ăla cred că e un imbecil sau nu știu cum să îl calific. De ce? Adică tu, în loc să lauzi pe cineva, trebuie să ai o foarte gravă problemă în zona superioară. Tu când vezi că cineva pe banii lui face o amenajare și dă amenajarea gratuit pentru uzul public, o dă municipalității ca donație fix după același modelul după care s–au făcut amenajările de la NEPI şi după care s-au făcut am înţeles şi când era domnul Ciuhandu primar diverse amenajări. Investitorilor li se propune, nu poţi să le condiţionezi efectiv, dar investitorilor li se propune să facă și ceva de uz public și să facă un gest de donație”, a explicat Robu

Întrebat cine a propus acest lucru, Nicolae Robu a răspuns „comisia de Circulație. Ce faceți atâta caz, sunteți de un penibil de neînchipuit cei care vorbesc despre subiectul ăsta de atâta amar de de vreme. Vreau să fiu cât se poate de blând în limbaj, dar dacă v-aș spune tot ce îmi vine în minte să zic despre acte atât de lipsite de logică ca și cele la care se dedă o structură care nu are nimic în comun cu presa. Am mai spus și altă dată”.

Robu recunoaşte apropierea de Tuducan

Primarul a făcut o comparație cu NEPI, companie care ridică mall-ul din Calea Șagului și unde linia de tramvai 7 a fost extinsă pe banii investitorilor, fiind amenajate mai multe semafoare și cumpărată chiar o bucată de teren, fără a menționa că investițiile respective nu au fost condiționate în niciun fel. „Sunt lucruri absolut curente cele care se fac, atâta tot că nu am fost în concediu cu Iulian Dascălu și nu știu cum îl cheamă pe sud-africanul de la NEPI.


Dacă s-a întâmplat să fiu eu în concediu cu cel care investește la benzinărie, omul nu are voie să facă o donație către primărie de 30.000 de euro aproximativ? Oameni buni, suntem normali la cap?”. Nicolae Robu a uitat să precizeze faptul că ridicarea parcării pe domeniul public s-a făcut cu o autorizaţie de construire pe care a eliberat-o, deşi nu exista un HCL prin care să se stabilească ce se întâmplă pe terenul respectiv, iar conform legii doar consiliul local poate stabili ce se întâmplă cu patrimoniul municipiului. Cea mai bună dovadă – nu a putut face nici măcar o rectificare de carte funciară pentru un teren fără HCL.

Parcarea ilegală dă bătăi de cap

Robu a conchis că amenajarea locurilor de parcare se face pentru ca locuitorii din zonă să nu mai parcheze pe noroi și comisia nu a obligat pe nimeni la nimic. Asta chiar dacă în acte benzinăria a fost legată de parcare, ba chiar s-a dat al doilea aviz al comisiei de circulaţie ca Tuducan să se asigure că obiectivele vor fi gata în acelaşi timp. Legat de necesitatea ca CLT să fi dat aprobare pentru a se construi ceva pe terenul municipalităţii de lângă benzinăria lui Tuducan, Robu a declarat că „are nevoie de aprobarea de primire a donației, așa s-a făcut și cu alții așa se face și aici. Și la NEPI când va fi gata totul are nevoie de o aprobare de consiliu de primire a donației ca ei să se poată descărca. Nu, asta decide executivul, cum să decidă consiliul local. Dar am aprobat noi vreo amenajare de parcare undeva între blocuri? Sunt proiecte de reparații pe care se fac astfel de amenajări, numai când sunt obiective de investiții. Acolo este o intervenție pe care noi am fi putut pe banii noștri să amenajăm o parcare și nu aveam azi nicio discuție, așa cum amenajăm mii de locuri de parcare în oraș fără aprobare în consiliu. (…) Puneți-vă problema dacă amenaja SDM-ul lucrarea trebuia aprobare în consiliu, pe contractul de reparare sau cine e operatorul în zonă, că nici nu știu cine e. Pai nu se aprobă punctual fiecare lucru”.

3 COMENTARII

  1. pai daca legea zice ca tre’ sa ai locuri de parcare, atunci tre’ sa ai, frate! ce-i aia domeniu public? orice om normal cand cere o autorizatie de constructie, trebuie sa respecte indicatiile din CU….spatiu verde…etc, nu poti sa zici ca tu ocupi tot terenul tau, fiindca are primaria langa un spatiu verde si plantezi tu 2 brazi acolo.

  2. Omul asta nu intelege ca atunci cand a conditionat eliberarea autorizatiei de construire a bezinariei de constructia unei parcari sau orice altceva, pe cheltuiala titluarului autorizatiei de construire, a COMIS UN ABUZ DE PUTERE SI DE AUTORITATE.
    Nicoleta!!! ESTI VARZA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.