ABSURD Părinții din Timiș care-și neglijează copiii, pedepsiți cu doar 40 de...

ABSURD Părinții din Timiș care-și neglijează copiii, pedepsiți cu doar 40 de ore de muncă în folosul comunității

0
DISTRIBUIȚI

copii19_resize-640x426

Aproape 700 de copii din județul Timiș au fost neglijați, bătuți sau înfometați de cei care le-au dat viață, în anul precedent. Însă, prea puțini dintre acești oameni care nu au grijă de copiii lor ajung să și fie pedepsiți pentru asta. Potrivit legilor din România, un astfel de părinte se poate alege cu o pedeapsă care constă în 40 de ore de muncă în folosul comunității. Din fericire pentru acești micuți cu povești triste, în cazul în care asistenții sociali constată că viața le este pusă în pericol dacă mai rămân în sânul familiei, sunt scoși din familie de urgență.

„Cum sunt pedepsiți acești părinți? Cu 40 de ore de muncă în folosul comunității.


Se intenționează propunerea unui proiect de lege prin care să poată fi pedepsiți mai asupra părinții care-și abandonează, abuzează copiii. Ei merg în instanță și spun că nu au locuință, nu au condiții, nu au loc de muncă, nu au bani pentru igienizarea copiilor. Dar bine că au bani de băutură. Noi le putem asigura acestor copii o viață decentă”, explicat Emilia Milutinovici, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Imediat după ce sunt scoși din familie, copiii sunt aduși la Centrul de Primire în Regim de Urgență din Timișoara. Aici, acești copii cu drame cumplite au parte de consiliere psihologică, urmând ca apoi să ajungă într-un centru de plasament sau la un asistent maternal.

Doar în primele trei luni ale acestui an, 138 de copii din județul Timiș au fost abuzați sau neglijați de cei care le-au dat viață. Pentru 34 dintre aceștia s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.