Ion Ardeal Ieremia, la PRESSALERT LIVE, după intrarea în PSD: ”Nu votați...

Ion Ardeal Ieremia, la PRESSALERT LIVE, după intrarea în PSD: ”Nu votați bolovanul”. Ce probleme există în strategia de dezvoltare a Timișoarei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ion ardeal ieremia bordura

Ion Ardeal Ieremia a revenit, în această seară, în postura de invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, dar cu o calitate în plus, cea de membru PSD. Regizorul a adus cu el, în mod simbolic, o bucată de bordură, ca reacție la jignirile primarului Nicolae Robu către cei care văd gunoaie prin Timișoara.

”Nu e nimic. Eu nu văd nimic. Nu sunt ca acei oameni care sunt gunoaie că văd gunoaie. Nu pot să spun că văd o bordură când nu e. E o lucrare suprarealistă a lui Rene Margritte… Aici nu e un bolovan. Sunt vreo 500 în fața blocului meu sau sunt la fel de fictivi, ori toți timișorenii au probleme de mers și se împiedică. E rezultatul unei echipe de vajnici muncitori, care au lucrat în toamnă”, a spus Ion Ardeal Ieremia la PRESSALERT LIVE.

Întrebat despre noua postură, de politician, regizorul a răspuns că ”nu-mi dau seama cum e. Îmi dau o perioadă de grație până o încasez. E dificil să-mi găsesc limbajul potrivit… e o chestiune de zile până mă dau pe brazdă. Important e să-mi fac transmisă buna intenție. Până una alta sunt o simplă persoană care deschide gura într-un mediu organizat. Pe niște subiecte interzise. Acesta e un subiect interzis în Timișoara, cine îl deschide umplut de lături. Domnul Robu e campion la trasul căciulii pe ochi… Acesta e un subiect tabu. Sunt milioane, zeci de mii și totul e minunat. Ori eu m-am născut într-un alt timp, într-o altă țară ori cineva minte”.

”Lipsesc principii și organisme de guvernanță culturală”

Ion Ardeal Ieremia a ținut să sublinieze că aderarea sa la PSD s-a realizat din dorința de a ajunge specialist pe cultură în Consiliul Local Timișoara, care a dus lipsă de asemenea persoane. ”Eu nu încerc să-mi depășesc arealul de competență, eu sper să intru până în consiliul local. Politica e treabă grea, nu știu dacă sunt pregătit ca politician, văd pe zi ce trece. Dar pot să fiu de bună credință și competent pe domeniul meu. Consiliul local nu a avut asemenea persoane în Comisia pentru Cultură, au avut anumite persoane hibrid să le zicem.


Timișoarei în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană îi lipsesc multe lucruri și nu mai e timp, îi lipsesc principii și organisme de guvernanță culturală. Se aruncă bani, puțini, și se bate cu cărămida în piept că dau bani mulți. Știți cât a dat Primăria Timișoara pe proiecte nerambursabile pentru cultură anul trecut, 220 de mii de euro. Clujul a dat 2,2 milioane. Sunt oameni care fac pușcărie pentru mai puțin”, a precizat Ion Ardeal Ieremia.

”Totul trece printr-o casă de cultură care să ajute arta de amatori, pentru că asa a fost înființată în perioada stalinistă,… A ajuns o tanti din UVT să aibă rol de guvernator cultural. E loc pentru toată lumea, dar lumea capabilă …Există strategia asta, care e document de lucru al Primăriei Timișoara și care e neserios. Făcute pe niște criterii pe care nu știu de unde le-au scos… E un amestec de profesionism și dilentantism din altă epocă”, a precizat regizorul.

Ce nu apare în strategia de dezvoltare

Vorbele lui Ion Ardeal Ieremia au fost susținute de colegul de partid, Cătălin Tiuch, invitat de asemenea în studioul HDV. ”Am studiat propunerea, Strategia de dezvoltare a polului de creștere și am avut stupefacția să constat că nimic din ce spuneți nu există. Strategia se oprește în 2012 și se discută despre proiectele din perioada 2016-2020. Deci nu există mandatul domnului Robu. Nu avem legătura cu autostrada, nu există un efort pentru ca Timișoara să devină capitală culturală. Nu a fost mare dar puteau să le treacă. Măcar parcul ăla cu lalele, fac un apel public, măcar ăla, unde s-au fotografiat mii de oameni, treceți-l… Nu știu cine l-a scris, oricum cei din primărie nu au citit clar. Poate le e rușine cum se manifestă domnul Robu. Sau care sunt și mai e de lucru nu e normal să le bagi acolo”, deputat de zonă periurbană”, a explicat Cătălin Tiuch, deputat de Timiș.

Dorința biciclistului Irimia

Un alt obiectiv al regizorului în politica locală e reintroducerea circulației cu bicicleta în centrul orașului. ”Sunt străzi pustii în zona pietonală, de ce nu se poate circula? Legea nu a fost supusă consiliului local… Eu mă simt personal lezat, lucrez aproape de locul de muncă, mergeam cu bicicleta. Deja îmi ridică probleme, nu voi lăsa în adormire acest subiect”, a mai spus Ieremia. Cât despre curățenia necesară în oraș acesta a subliniat că: ”Barcelona între intervalul orar 4 și 5 dimineața trece de la oraș murdar la oraș foarte curat. Putem spune că noi suntem murdari, dar așa sunt și turiștii care vizitează Barcelona. Se ambiționează să facă curat”.

Ion Ardeal Ieremia a conchis ca pentru debutul campaniei electorale: ”Îi rog pe cetățeni să nu voteze bolovanul. Nu votați ce nu există”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.