Poliţiştii locali din Timişoara, beneficiarii unei creşteri salariale ENORME printre bugetarii din...

Poliţiştii locali din Timişoara, beneficiarii unei creşteri salariale ENORME printre bugetarii din România. Vezi salturile financiare de când au început să păzească palmierii

6
DISTRIBUIȚI
creșteri salariale politia locala timisoara
Devotamentul cu care au păzit palmierii le-a asigurat poliţiştilor locali din Timişoara creșteri salariale

Angajaţii Poliției Locală Timișoara, brațul înarmat al administrației conduse de liberalul Nicolae Robu, au beneficiat de una dintre cele mai mari creşteri salariale dintre toţi bugetarii din România. Chiar dacă nu s-au remarcat decât prin faptul că au vânat bicicliștii care treceau prin centrul orașului de pe Bega, au păzit cu strășnicie palmierii sau pasajul Michelangelo, în timp ce hoții își fac de cap prin autobuze și tramvaie, polițiștii locali s-au bucurat de o atenție specială din partea comandantului lor suprem, salariul mediu lunar al unui angajat crescând cu cu aproape 50% în primii trei ani ai administraţiei Robu.

În 2012, bugetul aprobat pentru Direcția Poliției Locale Timișoara la propunerea administrației conduse de Gheorghe Ciuhandu a fost de 12.664.900 lei din care s-a cheltuit 11.906.350 lei, adică 94% din ce s-a alocat. Cheltuielile cele mai mari au fost cele cu plata salariilor – 10.143.000 lei pentru 309 posturi ocupate, urmat de cele cu bunuri și servicii – 1.623.330 lei, care a reprezentat doar 74% din suma alocată. În cazul cheltuielilor de capital s-au consumat doar 43% din resursele alocate, adică 131.020 lei.

Primul buget „croit” de  administraţia Nicolae Robu pentru 2013 a dus la o creştere semnificativă, suma aprobată prin buget fiind de 14.639.100 lei, cu peste 1,9 milioane lei mai mult. Execuţia bugetară a arătat că s-a consumat 96% din suma alocată  – 14.015.050 lei.


Deşi numărul de posturi ocupate a crescut faţă de anul anterior doar cu două, adică 313,, cheltuielile de personal au înghiţit din bugetul Poliţiei Locale Timişoara – 12.157.210  lei, creşterea fiind de 19,8% faţă de anul anterior. Cheltuielile cu bunuri şi servicii au crescut cu 10, 19% faţă de 2012, ajungând la 1.689.730 lei, adică doar 78% din suma alocată iniţial prin buget.

În 2014, a fost acelaşi trend ca şi în anul anterior – buget aprobat de 15.537.340 lei din care s-a consumat 96% adică 15.000.370 lei, cheltuielile de personal fiind de 12.483.970 lei. O creştere de  326.760 lei în condiţiile în care numărul de posturi ocupate faţă de 2013 a fost doar cu unul mai mare. Capitolul cu cea mai mare creştere bugetară a fost cel de dezvoltare, acesta explodând practic  – 713.400 lei consumaţi în 2014 faţă de 159.010 lei în 2013. Banii s-au dus pe maşini noi, licenţe soft, antivirus calculatoare.

Marea lovitură din epoca Nicolae Robu

De departe cea mai mare creştere a bugetului Poliţiei Locale a fost în 2015 când acesta a crescut cu nu mai puţin de 24%, ajungând la 20.435.000 lei. Execuţia bugetară a arătat că s-au cheltuit 92% din banii alocaţi – 18.969.340 lei. De remarcat este faptul că procentual a crescut în buget ponderea cheltuielilor de funcţionare faţă de investiţii cu 1% faţă de anul anterior. Suma cea mai mare s-a dus pentru plata celor 324 de angajaţi, cu zece mai mulţi decât în 2014 – 15.732.680 lei, creşterea fiind de 12,60%  faţă de anul anterior. De asemenea, s-au cheltuit mai mulţi bani pentru dotări – 881.440 lei, fiind achizionate noi maşini, dar şi la capitolul bunuri şi servicii, ajungându-se la 2.263.520 lei faţă de 1.781.120 lei în 2014. La capitolul asistenţă socială a fost cea mai mare creştere procentuală – 416%  – de la 22.010 lei la 91.700 lei.

De ce creșteri salariale au beneficiat cei din Poliția Locală Timișoara?

Bugetul Poliţiei Locale Timişoara a crescut cu 59.32% în 2015 faţă de 2012. Comparând 2012, când  costul mediu lunar pentru plata unui poliţist local era 2.735,43 lei, creşterea a fost de 47,92% în 2015, când pentru un angajat s-a cheltuit numai cu plăţi salariale 4.046, 47 lei.

Această investigaţie a fost realizată  în cadrul proiectului Transparență și integritate în gestionarea bugetelor locale, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România şi implementat de Centrul pentru Resurse Juridice şi  Funky Citizens,

6 COMENTARII

 1. Un serviciu inutil,o gaura neagra in bugetele primariilor pe unde pot fi ,,sifonati,, bani multi. Acesti ,,politisti,, nu au contribuit cu absolut nimic la imbunatatirea climatului de ordin si siguranta publica,de la aparitia lor trendul infractional nu a scazut,nici macar nu a stagnat, ci a crescut. In afara de faptul ca au copiat cu nesimtire tinuta si elementele de tinuta ale Politiei Romane in goana dupa imaginea care sa le legitimeze in ochii cetateanului existenta si sa le de-a o bruma de autoritate,nu au facut decat sa consume bani si sa isi mareasca salariile. L 155/2010 precum si HG 1332/2010 cu anexele ei specifica clar CUM sa se imbrace acesti impostori.Din pacate ,au copiat ori tinuta politistilor rutieri, ori pe cea a ,,mascatilor,, politiei. IN tara majoritatea au avut neobrazarea sa isi traga girofaruui rosu/albastru si sa isi colanteze masinile identic cu ale Politiei Romane. In Tm,mascaricii de la ,,interventii,,(desi nicaieri nu este specificat ca ei sa aiba structuri de interventie,) s-au imbracat identic cu DPIR-ul,pe spate scriindu-le ,,POLITIA,, mare si mici mic sau deloc ,,locala,, ca nu mai stia nimeni care e DPIR si care sunt impostori. Exista un articol pe tion cand au intrat in Piata Ocso peste cei de la All Brad indivizii astia,si are si poze. Pe strada,toti sunt imbracati cu geci reflectorizante verzi si caschete albe de Rutiera.Ba si camasi de rutiera cu umeri albi.Ca nu mai stie cetateanul care e local si care e politist al Politiei Romane.
  Roaba cand se refera la ei o face cu apelativul ,,politistii,, iar cand vorbeste de Politia Romana spune ,,politia nationala,, dovedind ca este un megahabarnist.In Romania NU exista nici o structura cu denumirea de Politia Nationala.Este doar o inventie pentru a lucra in contrapartida cu ,,politia locala,, si a-i da un plus de legitimitate a existentei ei.
  Generand confuzia asta,cetateanul nu mai intelege nimic.Opresc masini in trafic desi NU au acest drept legal si ,folosindu-se de confuzia creeata .
  Sunt multe de spus,dar revin:Eficienta lor este ZERO! Daca exista o minima eficienta se vedea in indicatorii si statisticile infractionale.
  De la aparitia lor,nu a scazut infractionalitatea ci a crescut.
  Concluzia o trage fiecare despre utilitatea acestora!

 2. Prostia locală, impostura si nesimțirea sunt bine plătite! În special când ele merg mana in mana in cuplul de succes Robu- Cojan- Bogosel! Cu specificația ca Bogosel în pragul pensionării e viitorul maidanez local sef… Curând , cam intr- o lună…

 3. niste jeguri in frunte cu cei care ii conduc.nu fac altceva decat sa alerge dupa qmenzi date abuziv cetatenilor TIMISOAREI,pur si simplu este o vanatoare continuua de contraventii,asta pt.a -si umfla primele si salariile ei,sefii lor si PRIMARUL cu plete.CRED ca intentionat ROABA nu face parcari in zonele aglomerate ale orasului,pt a da amenzi usturatoare TIMISORENILOR si a umfla bugetul primariei.RUSINE PT NESIMTIREA SI TUPEUL AFISAT !!!

 4. In ceea ce priveste investigatia facuta cu privire la alocarea fondurilor si cheltuirea lor nu comentez …dar haideti sa nu plasam toata raspunderea cresterii infractionalitatii pe umerii acestei institutii pana la urma sunt forte complementare, cei care sunt raspunzatori directi sunt cei din Politia Romana, eu asa stiu ca ei fac cercetare, dosare penale, este aria lor de competenta stabilita prin lege.Polita locala lureaza doar cu art.293 CP respectiv constata fapte de natura penala, prinde faptuitorii si ii preda politiei,, legale… (ca sa glumesc putin) in vederea continuarii cercetarilor, atat. Exista birou special care se ocupa de furturile din buzunare la Polita Romana, unde politistii sunt civili pt ca de asta e nevoie, in uniforma nu ii poti prinde este foarte greu.Hideti sa fim realisti si sa nu exageram sa plasam unele raspunderi acestei institutii care pana la urma isi face treaba in domeniile in care are atributii limitate bineinteles.Unii ar vrea sa nu primeasca amenda pentru nimic in lume au doar drepturi iar obligatii deloc cama asa sta treaba si de aici si frustrarile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.