Primarul din Deta, Petru Roman, cercetat penal după o anchetă PRESSALERT.ro la...

Primarul din Deta, Petru Roman, cercetat penal după o anchetă PRESSALERT.ro la patru ani după dezvăluiri

0
DISTRIBUIȚI

petru roman deta

Primarul din Deta, liberalul fost pedelist Petru Roman, este cercetat penal după o investigaţie realizată de PRESSALERT.ro. Vă reamintim că în 2012 am dezvăluit faptul că firma acestuia On Westline SRL, în care primarul era acţionar, a primit numeroase contracte de la Primăria Deta.


Restaurantul său a asigurat protocolul în cadrul mai multor proiecte derulate din fonduri europene. La vremea respectivă, Petru Roman declara pentru PRESSALERT.ro „într-adevăr aşa a fost. Chiar la începutul mandatului, la primul proiect cu fonduri europene s-au cerut oferte. În Deta nu sunt prea multe restaurante. A fost o comisie care a evaluat ofertele. A câştigat firma mea, într-adevăr”.

Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat după investigaţia noastră şi a stabilit că On Westline SRL a primit de la Primăria Deta contracte în valoare totală de 28.760 Lei, iar „Societatea Cooperativă  CONSUMCOOP DETA (societate în cadrul căreia care persoana evaluată deține calitatea de membru cooperator) a emis către Primăria Orașului Deta 100 de facturi în sumă totală de 45.543 Lei”. Primarul a fost găsit în conflict de interese, iar cei de la ANI au sesizat procurorii. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a început, în urmă cu câteva zile, urmărirea penală împotriva lui Petru Roman pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, urmând ca la finalizarea anchetei să fie trimis în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.