Elevi din Timiș înțepați în deget și invitați să facă voluntariat la...

Elevi din Timiș înțepați în deget și invitați să facă voluntariat la Spitalul Județean Timișoara, în „Școala Altfel”

0
DISTRIBUIȚI
upu judetean voluntariat la Spitalul Județean Timișoara
„Școala altfel” cu voluntariat la Spitalul Județean Timișoara

O săptămână de voluntariat la Spitalului Județean Timișoara. Asta propune conducerea celui mai mare spital din vestul țării elevilor din județul Timiș. În perioada 18 – 22 aprilie se dă startul unei noi ediții a programului național „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

La Spitalul Județean Timișoara, programul se adresează elevilor care au împlinit 14 ani, au acceptul părinților de a participa la acest eveniment și sunt însoțiți de un profesor din școala la care învață.


Pentru accesul în unitatea medicală, micuții voluntari sunt obligați să îmbrace costumul de spital curat, să aibă bonetă pe cap, mască pe față și să poarte încălțări adecvate unui cadru spitalicesc.

Potrivit reprezentanților celui mai mare spital din vestul țării, programul activităților din cadrul proiectului „Școala Altfel” presupune prezentarea centrului ONCOGEN, în care cercetătorii vor încerca să găsească leacul pentru cancer, vizite în secția de Radiologie, la Casa Austria sau în Unitatea de primire a urgențelor. La final, participanții vor primi și o diplomă pentru că au făcut voluntariat la Spitalul Județean Timișoara.

De asemenea, în cadrul proiectului „Școala Altfel”, o mie de copii de clasa a IV-a vor fi înțepați în deget, în cabinetele școlare, cu acordul părinților. Totul cu scopul ca medicii să descopere dacă au colesterolul crescut în sânge, în cadrul unei acțiuni inițiate de Alianța „Sănătate pentru Timișoara”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.