EXCLUSIV Primarul PD-L din Deta și-a umflat conturile firmei sale cu banii...

EXCLUSIV Primarul PD-L din Deta și-a umflat conturile firmei sale cu banii orașului UPDATE 1 Roman recunoaşte că şi-a „sifonat” fonduri europene

15
DISTRIBUIȚI

Primarul D-L din Deta, Petru Roman, şi-a umflat conturile uneia dintre firmele sale cu bani publici proveniți din bugetul local. SC On-Westline SRL este una dintre cele trei societăţi trecute de primar în declaraţiile sale de avere, în această firmă fiind acţionar unic. Imediat după ce a fost ales în funcţie, Petru Roman a început să-şi crească business-ul personal cu bani „pompaţi” de la Primăria Deta în propria afacere.

Una din metodele a fost aceea de a asigura prin intermediul firmei sale servicii de catering şi protocol în proiectele din fonduri europene derulate de primărie.   Şi nu a ratat mai niciunul, tăind factura după factură . Printre afacerile lui Roman este şi restaurantul aflat în imediata apropiere a clădirii administraţiei oraşului.

Între proiectele unde firma primarului din Deta a asigurat mâncarea şi buna dispoziţie a fost proiectul de modernizare a 2,16 kilometri de străzi în localitatea Opatiţa şi s-a îmbunătăţit accesul cetăţenilor de etnie romă şi a celorlalţi la serviciile oferite de administraţia locală sau cel de modernizare, tot din fonduri PHARE 2006, a dispensarului din aceeaşi localitate.


Nici proiectul comun cu maghiarii din Bordany – „Şezători şi tradiţii” –  nu a scăpat de „vigilentul” primar. Facturile de la firma lui Roman către Primăria Deta au avut valori diverse, de la 400 lei la peste 7400 lei.

Întrebat de legăturile dintre firma sa şi primărie şi despre conflictul de interese, Petru Roman a dat în bâlbâială „nu ştiu ce să vă spun. M-aţi luat prin surprindere. Nu ştiu dacă am făcut afaceri. Trebuie să verific. Mi-aţi dat una în moalele capului. O să văd şi o să vă comunic. Sincer nu cred că am făcut, dar verific oricum”. Primarul din Deta nu a mai putut fi contactat ulterior acestei declaraţii. Mâine citeşte pe PRESSALERT.ro despre o altă metodă a primarului din Deta de a „suge” bani publici.

Sursa foto: ziuadevest.ro

UPDATE 1 Pedelistul Petru Roman a recunoscut, într-o declaraţie telefonică, faptul că firma sa a avut contract cu Primăria Deta şi a încasat bani din fonduri europene „Într-adevăr aşa a fost. Chiar la începutul mandatului, la primul proiect cu fonduri europene s-au cerut oferte. În Deta nu sunt prea multe restaurante. A fost o comisie care a evaluat ofertele. A câştigat firma mea, într-adevăr”.

 

15 COMENTARII

 1. SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

  SA MURITI BINE(BASESCUL)!!!!

 2. un mare cacat ai descoperit domnule investgator,adica ai primit un cacat mare de la niste netrebnici care toata viata lor sau ocupat doar de diversiune.poate era mai bine sa te documentezi,nu sa pui botu si sa te apuci de scris tampenii,sau poate numele te desconspira adica bot de la BOTA. CEI CARE ATI CITIT ACEASTA STIRE CRED VA_TI DAT SEAMA DESPRE CE ESTE VORBA.20 DE ANI NU A FACUT NIMENI NIMICA NICI IN DETA NICI LA OPATITA.OARE DERANJEAZ PE CINEVA ACEST LUCRU CA SA FACUT FOARTE MULTE????

 3. ce daci ai ma BOTA???ai terminat cu fii primarului si acum n–ai loc de el!!!!esti SIGUR ca-i asa?????scri doar TAMPENII!!!!!! ai grija..exista lege si pt. tine…ca dai informatii NEFONDATE!!!frairei cvei ce [un „botu'”..ce s-a facut in Deta in timpul actualului primar..nu s-a facut nici in 50 ani in urma sa!!!asa ca..GURA!!!!

 4. Cine a scris acest articol doreste sa se imbogatesca murdarind cu orice scop imaginea unui primar, dar in primul rand a unui om ce a facut foarte multe pentru binele cetatenilor din Deta si nu numai.Se putea face un reportaj cum a fost orasul nostru inainte, cum arata acuma si acest lucru ne face sa fim mandri de acest Primar indiferent de ceea ce se scrie.Va aigur ca acest om nu s-a imbogatit din gurile hranite si nu stiu cat de important era unde erau hranite aceste guri cu diferite ocazii.Un lucru este cert acest om s-a imbogatit sufleteste, cu respectul ce l-a castigat in fata cetatenilor in ciuda diferitelor guri rele care probabil au fost hranite de alta culoare politica. Este adevarat ca, culorile politice se pot schimba dar faptele facute in binele cetatenilor nu le poate schimba nimeni si va asigur ca cetatenii din orasul nostra apleaca capul in fata faptelor ci nu urechea.

 5. Ce incercati sa faceti domnu BOTA ati primit cumva bani de la lucian (iotcov ) sau vre-o atentie ce a facut pit intru-n mandat nu o sa faca lucian in 3 mandate si pe cine sa alegem acuma pe lucian ce spala salamul cu otet si il re vindea la magazine la cetateni din deta si sa mai aliat cu gunoiu de ciurean care i alt lingau (ex)
  securist si s.r.i informator chiar nu vad pe nimeni altu decat domnul pit

 6. Pe cand si un articol despre gunoiul de Cobzariu (ex fost manager ,ex medic de cea mai mare urgenta sub birou cu asistentele,ex CIF care curata tot)care a adus spitalul orasenesc la culoarea portocalie, culoarea kkt-lui

 7. O sugativa acest nenorocit de primar?!?! Sustinut si de catre mai toti zdrenturosii de traficanti de tigari din aceea zona … TARA ASTA E O CAUZA PIERDUTA!!!!!!!

 8. Deci primarul a recunoscut ca este vor4ba de firma lui…. Frumos….
  Asta ne arata ca toti cei care au scris in comentarii ca nu ar fi adevarat sunt fie foarte naivi, fie foarte prosti, fie foarte ticalosi…
  Am doua intrebari. In acest caz nu este vorba de conflict de interese, de incompatibilitate, asa cum sunt definite de legislatia romaneasca?… Nu cumva legi9slatia autohtona interzice si pedepseste asemenea situatii?…
  Daca primarul nu era PDL, nu cumva el ar fi fost cautat de ANI si Curtea de Conturi? ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.