Reprezentant al societății civile, în luptă cu Gheorghe Falcă pentru Primăria Arad

Reprezentant al societății civile, în luptă cu Gheorghe Falcă pentru Primăria Arad

0
DISTRIBUIȚI
sebastian bulumac
Sebastian Bulumc vrea să-i ia locul lui Gheorghe Falcă

Declaraţia primarului Gheorghe Falcă prin care anunţa că în acest an la Arad „se ridică miza”, i-a mobilizat pe arădeni. Un cunoscut reprezentant al societăţii civile, Sebastian Bulumac, a decis să-şi anunţe astăzi candidatura la primăria Aradului, în calitate de independent.

Sebastian Bulumac, în vârstă de 38 de ani nu a făcut, până acum, politică și a fost implicat în mai multe acțiuni civice .


Este membru fondator şi primul preşedinte al organizaţiei neguvernamentale Suporter Club UTA, , a organizat patru ediţii a marşului bicicliştilor în cadrul campaniei „Daţi Aradului piste pentru biciclişti”, pe care actuala administraţie le bifează la realizări dar care sunt aproape inutilizabile, este membru fondator al unei organizaţii civice cu preocupări în domeniul cultural, de protecţie a patrimoniului, mediu sau urbanism.

Cea mai cunoscută acţiune de protest împotriva abuzurilor administraţiei Falcă, care a durat săptămâni în şir, a fost mişcarea „Salvaţi Parcul Eminescu”, care a reunit mai multe ONG-uri şi un mare număr de locuitori ai oraşului. Mitingurile şi protestele civice, susţinute de demersuri juridice, sesizarea a numeroase instituţii guvernamentale, mobilizarea asociaţiilor de peisagişti şi alte acţiuni au fost foarte bine organizate şi s-au dovedit a fi extrem de eficiente, reuşind să anuleze amendamentele la Planul Urbanistic al Zonei Construite Protejate, ilegal adoptate de către consiliul local la presiunea primarului, prin aplicarea cărora parcul ar fi fost transformat în parcare.

Candidatura lui Sebastian Bulumac ca independent e susţinută de multe organizaţii civice.
Surse foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.