UDMR, USR, UBB şi UUR, protocol de colaborare pentru alegerile locale. Ce...

UDMR, USR, UBB şi UUR, protocol de colaborare pentru alegerile locale. Ce ţinte au

0
DISTRIBUIȚI

zsolt molnar udmr (9)

Zsolt Molnar, candidatul UDMR la Primăria Timișoara. Foto: Adrian Pîclișan

UDMR, USR, UBB şi UUR, au semnat, astăzi, un protocol de colaborare la nivelul județului Timiș, pentru alegerile locale din vara acestui an.

Astfel, alianţa constituită speră să obţină un scor mai mare de 5% care să îi asigure două locuri în Consiliul Judeţean Timiş, unul din acestea urmând să fie ocupat patru ani de un consilier UDMR, iar al doilea să fie ocupat în cei patru ani de câte un reprezentant al formaţiunilor din alianţă, care să intre în CJT prin rotaţie. Cadidatul UDMR pentru Primăria Timişoara este Molnar Zsolt, actualmente deputat de Timişoara.

Preşedintele UDMR Timiş, Ferenc Halasz a declarat că „conținutul protocolului a fost discutat anterior așa că nu mai este o surpriză pentru nimeni ce conține acest protocol.


Venim, de fapt, să continuăm o tradiție care a fost începută cu ocazia alegerilor locale din 2008 și apoi a fost continuată în 2012, când UDMR invită pe lista UDMR reprezentanții celor mai importante minorități din județul Timiș. Este vorba de Uniunea Sârbilor din România, este vorba de Uniunea Bulgarilor din Banat și Uniunea Ucrainienilor din România filiala Timiș pentru a colabora și a candida împreună pe lista pentru Consiliul Local Timișoara și consiliul județean. Acestea sunt principalele priorități. (…) Vreau să vă spun că acest protocol nu prevede o colaborare numai pe perioada alegerilor, adică doar pe data de 5 iunie, ci el prevede o colaborare pentru întregul mandat”.

Reprezentanții conducerii minorităților au declarat că este absolut necesar ca ei să poată să fie parte a procesului prin care se iau deciziile care afectează membrii minorităților din care fac parte și că acest lucru este unul firesc într-un oraș precum Timișoara, care se laudă cu multiculturalitatea. Mai mult, aceștia au catalogat consiliul de consultativ înființat de primarul Robu pentru a suplini lipsa minorităților în consiliul local ca fiind o soluție de avarie. Lista UDMR pentru Consiliul Local Timișoara va fi deschisă de Molnar Andrei, iar cea pentru CJT de Farkas Imre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.