ZDROBITORI Timișoara Saracens a învins-o din nou pe Steaua. Campionii vor juca...

ZDROBITORI Timișoara Saracens a învins-o din nou pe Steaua. Campionii vor juca acasă cu trofeul Cupei României ”pe masă” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Timisoara Saracens Steaua (4)
O nouă bucurie marca Timișoara Saracens într-un duel cu Steaua. Foto: Adrian Pîclișan

La fel ca în sferturi, cu CSM, campionii României nu au avut probleme în a-și apropia victoria în semifinala cu Steaua. După prima jumătate de oră se părea că singura necunoscută e diferența care va fi la final pe tabelă în favoarea Timișoara Saracens RCM. A fost azi un ”scurt” 36-7, mai mult decât suficient pentru asigurarea locului în finala de săptămâna viitoare.

Spre deosebire de jocul din grupele Cupei României (scor 13-3), semifinala din cadrul aceleiași competiții a avut miză reală: accesul în finală. Tabela s-a modificat prima dată după șapte minute, când Vali Calafeteanu a deschis scorul dintr-o penalitate. Primul eseu nu s-a lăsat mult timp așteptat. Burcea beneficiază de un cadou și căpitanul timișorenilor nu-i iartă pe steliști. 10-0 după transformarea aceluiași Calafeteanu și un start lansat pentru bănățeni. În minutul 34 ”Cala” a mărit avantajul după o nouă lovitură de pedeapsă. Imediat are loc și poate cea mai spectaculoasă fază a meciului. Shennan recepționează o pasă cu piciorul și îl servește pe colegul Manumua. Acesta din urmă culcă balonul la colț în terenul de țintă. Mai mult, Calafeteanu reușește transformarea dintr-un unghi foarte închis. Tot ”nouarul” timișorenilor avea să stabilească și scorul la pauză, 23-0 după o nouă ”penalitate”.

La reluare Timișoara Saracens nu a mai forțat iar în rugby orice aspect contează. Astfel CSA Steaua a reușit eseul de ”onoare”, târziu, după minutul 65, când Ionuț Dumitru a reușit o cursă frumoasă, din propria jumătate. Boldor a transformat pentru 23-7. Singurele reușite ale oaspeților au declanșat însă din nou orgoliul campionilor. ”Cala” face 26-7, Umaga cu primul eseu al reprizei pentru gazde duce la 31-7 și un nou eseu Burcea, tot fără transformare, pentru 36-7 final. Au fost coordonatele finalului de meci. Unul la discreția elevilor lui Grainger Heikell.

Timișoara Saracens culege din nou roadele investițiilor și strategiei. Peste șase zile bănățenii vor avea însă un adversar mai greu, rivala CSM Baia Mare, dar într-o finală de Cupă, în premieră, pe ”Dan Păltinișanu”.

Timișoara Saracens RCM UVT: Militaru, Rădoi, Țăruș, Popârlan, Drenceanu, Ianuș, Lazăr, Burcea (cpt.), Calafeteanu, J. Rose, Shennan, Umaga, Manumua, Fonovai, Fercu. Au mai intrat: Căpățână, Taupaki, Mariș, V. Rus, Mureșan, Fl. Popa, Zaharia, Conache. Antrenor: Grainger Heikell.

Cu gândul la finala Cupei României, de acasă

Pentru timișoreni partida de azi a părut un nou test, destul de facil. ”Eseurile sunt ale întregii echipe, e munca celor trei din prima linie, pentru mine a fost o formalitate. A fost o dominare totală, dar a fost presiunea, miza meciului. Ne doream finala aceasta acasă, publicul merită, așteptam de ani de zile oportunitatea. De mâine ne concentrăm pe meciul care ne poate permite păstrarea trofeului. S-a văzut dorința noastră”, a spus căpitanul Stelian Burcea.

”A fost o presiune în plus, am știut să o absorbim, am jucat cu ardoare, s-a văzut pe teren. Singurul eșec a fost cu Baia Mare, suntem conștienți că e o finală, ei nu au nimic de pierdut, vor dori să câștige, noi să ne păstrăm trofeul, va fi de totul sau nimic. Era greu să fie finala la Timișoara fără noi”, a spus și Valentin Calafeteanu.

Grainger Heikell e și el încântat de graficul în care se află ”sarazinii”: ”Acesta a fost scopul, să ajungem în finala de acasă. Am jucat numeroase finale afară în acești ani. Băieții s-au confruntat grozav, ne-am bucurat de această victorie. Ne gândim de mâine la jocul cu Baia Mare. Sunt doar șase zile așa că recuperarea e importantă. Baia Mare e o echipă mare, ne vom concentra pe o nouă performanță”.

De partea cealaltă seliștilor le-a rămas se se concentreze pe următorul sezon. ”Nu ne-am regăsit în meciul acesta, nu asta e fața Stelei. Vom arăta în Superligă altceva. Au lucrat mai mult la detalii și asta contează. Am pregătit meciul, eram motivați, doream să câștigăm, dar am avut o zi mai slabă”, a explicat Ionuț Dumitru, marcatorul eseului Stelei.

Timișoara Saracens RCM va întâlni Baia Mare în finala Cupei României, sâmbătă, 21 mai, de la ora 18.30, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”. Maramureșenii, care s-au retras din calitatea de organzatori inițiali, au trecut de Dinamo cu 40-13 în cealaltă semifinală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.