Cascadele Șipotului, salba de căderi de apă spectaculoase aflate la o aruncătură...

Cascadele Șipotului, salba de căderi de apă spectaculoase aflate la o aruncătură de băț de Timișoara. Cum ajungi acolo FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_227581" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">Cascadele Șipotului
Cascadele Șipotului oferă peisaje de vis. Sursa foto: Amazing Romania

Cei care doresc să-și reîncarce bateriile și să evadeze într-un loc în care să respire aer curat și să admire peisaje naturale fascinante sunt așteptați să facă o excursie la Cascadele Șipotului, pe Valea Streiului din județul Hunedoara. Sălbăticia acestui colț de rai îi îndeamnă pe cei care-i trec pragul la meditație.

Pe Valea Streiului se află și o salbă de căderi de apă de-a dreptul spectaculoase, Cascadele Șipotului, care izvorăsc din carstul versantului stâng al Streiului, în Ponorâci. După ce străbat platoul Tecuri, căderile de apă intră în subteran, iar prin peștera cu același nume „izvorăsc” din nou în peretele de stâncă al Văii Streiului.

DSC_0052

Pentru a ajunge la cascade, drumeții au de mers pe o potecă aflată în pădurea deasă, pe care vor găsi un strat foarte gros de frunze uscate. Nu de puține ori, poteca va coborî până pe malul Șipotului, chiar lângă niște cascade spectaculoase ce formează bazine de apă de culoare turcoaz.

Timișorenii care doresc să admire Cascadele Șipotului trebuie să știe că acestea se află în comuna Baru, satul Petros, între Hațeg și Petroșani, la circa șapte kilometri de DN 66, în amonte pe cursul de apă Petros.

Foto: Amazing Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.