Dinozauri, cetăţi şi tradiţii: Patru trasee SPECTACULOASE pe care nu trebuie să...

Dinozauri, cetăţi şi tradiţii: Patru trasee SPECTACULOASE pe care nu trebuie să le rataţi dacă ajungeţi în Ţara Haţegului FOTO

0
DISTRIBUIȚI
cetatea colt Ţara Haţegului
Țara Hațegului are multe de oferit turiștilor

Timişorenii de toate vârstele sunt aşteptaţi în Ţara Haţegului din judeţul Hunedoara. Pe lângă atracţiile cunoscute, turiştii au parte şi de câteva trasee mai speciale, prin locuri naturale incredibil de frumoase sau încărcate de istorie, scrie Glasul HD. Iată patru din drumeţiile spectaculoase din acest colţ de rai, uşor de parcurs, pe care nu trebuie să le rataţi:

1. Valea Dinozaurilor începe chiar din oraşul Haţeg, de la Centrul de Vizitare al Geoparcului Dinozaurilor. Aici este expus dinozaurul bondoc. Turiştii care aleg să meargă pe urmele dinozaurilor ajung apoi la Sântămăria Orlea, unde se află şi o biserică medievală cu totul specială. Traseul duce la Sânpetru, unde poate fi întâlnită şi Casa Dinozaurilor Pitici, şi se încheie în Ohaba Sibişel.

dinozaur

2. Drumul vulcanilor porneşte tot din Haţeg spre comuna General Berthelot. Pe acest traseu poate fi admirat şi un dinozaur de cinci metri înălţime şi şapte lungime, reconstituit la dimensiuni şi detalii foarte apropiate de cele originale. De asemenea, aici pot fi văzute şi ouă adevărate de dinozaur, care au fost descoperite în Ţara Haţegului. Se merge apoi spre Densuş, Ştei şi turnul medieval de la Răchitova, unde pot fi admirate privelişti de vis.

biserica densus

3. Un alt traseu este cel din Haţeg spre Sălaşu de Sus – Mălăieşti – Nucşoara, pe care pot fi admirate fâneţe cu fluturi unici în România şi cu multe narcise în luna iunie, Cetatea Mălăieşti, dar şi o moară tradiţională.


Aceasta se află în satul Peştera, ce îşi are numele de la o peşteră spectaculoasă.

tara hategului

4. Turiştii pot porni şi pe urmele romanilor şi al lui Jules Verne. Cel de-al patrulea traseu pleacă tot din Haţeg spre satul Peşteana, în care se află „Tăul fără fund”, o mlaştină în apropierea căreia creşte şi o floare carnivoră. Din acest sat se ajunge la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, iar în final la Cetatea Colţ, cea care l-a inspirat pe Jules Verne în romanul „Castelul din Carpaţi”.

Foto: Glasul HD

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.