Hamlet, reinventat la Teatrul Național Timișoara, se joacă cu casa închisă FOTO

Hamlet, reinventat la Teatrul Național Timișoara, se joacă cu casa închisă FOTO

0
DISTRIBUIȚI

01_resizeTeatrul Național din Timișoara prezintă, marți, în avanpremieră, și miercuri în premieră, in Hamlet aşa cum nu l-ai mai văzut vreodată. Unii dintre cei mai frumoși oameni ai scenelor colaborează pentru acest proiect-eveniment, regizat de Ada Lupu Hausvater.

Hamlet a fost, de la scrierea piesei, și a rămas în continuare, un manifest. Shakespeare este mai contemporan ca oricând. Hamletul anului 2016 vorbește despre dreptul neîngrădit al oamenilor de a fi autentici, militează pentru dreptul loc de a rămâne ei înşişi, pentru dreptul de a-şi păstra vocea distinctă în societate, după cum a afirmat directorul de scenă al spectacolului. Pornind de aici s-a construit un eveniment aparte. Peca Ștefan, un nume de rezonanță în dramaturgia actuală românească l-a tradus pe Shakespeare din nou și l-a remixat, aducându-l în momentul nostru.

51_resize

Acestui Hamlet al anului 2016  îi răspunde live muzica trupei Subcarpaţi. Ritmuri ultracontemporane, linii melodice autentice româneşti traduc sensurile profunde ale unui text esenţial al culturii universale. Spectacolul Naţionalului timişorean calibrează în spaţiul Sălii Mari dilemele unei generaţii pentru care firescul a devenit un obstacol de netrecut în aproape toate aspectele existenţei.

02_resize copy

Echipa care lucrează la acest spectacol îi reuneşte pe actorii Matei Chioariu, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Marius Andrei Alexe, Doru Iosif, Victor Manovici, Cristina König, Flavius Retea, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Adrian Jivan, Florin Ruicu, Costel Tovarniţki, Raul Bastean, Benone Viziteu, Romeo Ioan, Claudiu Dogaru, Ionuţ Iova şi Marius Lupoian.

67_resize

În distribuţia spectacolului îl regăsim pe doi dintre exponenții proiectului Subcarpați: Marius Andrei Alexe, cunoscut publicului şi ca MC Bean, căruia i se alătură Valentin Popescu (Vali Umbră).


Ei joacă și cântă, căci muzica spectacolului de teatru este semnată de Subcarpaţi, un manifest cultural contemporan, cunoscut publicului pentru măiestria cu care mixează muzica electronică, ritmurile hip-hop şi dubstep, cu teme din folclorul românesc, într-o suprapunere eclectică, elaborată şi, în egală măsură, accesibilă. Subcarpați sunt mână de oameni frumoși care se încăpățânează să cânte exclusiv românește.

73_resize

Nu în cele din urmă, Iuliana Vîlsan, unul din cei mai prolifici şi premiaţi artişti vizuali ai noului val, semnează decorurile și costumele. KOTKI visuals (un studio creativ preocupat de implementarea celor mai noi tehnologii multimedia în artele spectacolului, care colaborează cu artişti şi festivaluri din România, Bulgaria, Austria, Elveţia, Germania, Olanda, Spania, Marea Britanie etc.) realizează efectele video.

Ambele reprezentații, avanpremiera de marți, 10 mai, și premiera de miercuri, 11 mai, se joacă de la ora 19.00 în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara, cu casa închisă. Următoarele două reprezentații vor fi în luna iunie.

Fotografii: Adrian Pîclișan/TNTm

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.