ACS Poli, cu lotul „franjurat” și plin de juniori debutanți în meciul...

ACS Poli, cu lotul „franjurat” și plin de juniori debutanți în meciul de ADIO de la Liga I. Reacție tranșantă a lui Ionuț Popa în legătură cu jucătorii străini

0
DISTRIBUIȚI
ACS Poli - Botosani (29)
ACS Poli încheie sezonul de Liga I în genunchi

Ionuț Popa a rămas evident cu un gust amar după ce și-a văzut elevii în jocul de la Voluntari, care a consfințit și retrogradarea timișorenilor în B. Noul antrenor al lui ACS Poli a subliniat că majoritatea stranierilor nu trebuiau aduși și că aceștia nu s-ar înțelege bine cu jucătorii autohtoni. Fostul utist a precizat că va miza, de voie, de nevoie, duminică în jocul cu Iași pe nu mai puțin de opt juniori din pepiniera proprie.

ACS Poli a rămas și cu mai puțini jucători după duelul de la Iași. Doman și Cânu au văzut roșu, Bărbuț, D. Popescu și Jenkins sunt de asemenea suspendați. ”Avem 16 jucători în lot. Am apelat la 7-8 juniori ca să putem completa, nu pe de-a-ntregul foaia de joc. Sper ca echipa să facă un joc bun și oarecum să spele din rușinea care a fost în acest retur. Mai ales prin rezultale și locul obținut în clasament. E foarte greu să-ți propui ceva în condițiile în care ai un lot precum la Poli. Nu vreau să dau vina pe nimeni, dar eu nu am mai văzut așa ceva”, a declarat Ionuț Popa.

Ionuț Popa: ”Cei care au renunțat la 11 în iarnă, au greșit”

Popa a atacat deciziile din iarnă luate la club, când aici se aflau Daniel Stanciu și Florin Marin, dar nu a făcut nominalizări.”Sunt jucători, care dacă sunt ușor accidentați… la ei primează dezinteresul. În afară de Torres și Hernandez ceilalți jucători cred că au păcălit clubul.


M-am uitat la acest Abel Suarez, am avut o discuție particulară jumătate de oră. M-a asigurat că poate juca și după 12 minute șchiopăta. Dacă era lot numeros nu apărea. El e aici… Nimely îmi spune că îl doare undeva în lateral”, a mai spus Popa. ”Am avut numeroși jucători internaționali, argentinieni, ruși, dar ce se întâmplă cu acești jucători e groaznic. Probabil aici s-a făcut o separare între jucătorii români și străini. Eu am susținut fără menajamente idei clare. Le-am spus că nu-mi place atitudinea, cum se manifestă la antrenamente, mai ales prin determinarea din joc. Determinarea face diferența În fotbalul românesc. Nu știu cine i-a adus, cum i-a adus, în mintea mea ascunsă știu lucrurile, nu pot să le spun pe față, să dau în cineva, dar cei care au renunțat la 11 în iarnă au greșit. S-a ajuns la această situație tristă. Mie îmi pare rău în condițiile in care joc un meci și sunt retrogradat. Planurile erau de viitor. Nici orașul Timișoara, nici primarul, care e corect, nu merita acest lucru. La mine acești jucători nu rezistau două săptămâni. Nu ține să mă păcălești”, a precizat tehnicianul.

”Am avut o discuție cu Marin inainte de meci. Mi-a zis că au fost de vină unii sau alții. Eu așa văd fotbalul dacă dai pe unul afară, știi cine vine…”, a conchis Popa. Printre juniorii care se vor afla în lot cu CSMS Iași se numără: Sorescu, M. Contra, Fridrich, Mailat, Velcotă, Bârnoi și L. Oprea.

Planuri de B

Ionuț Popa a vorbit ce plănuiește în sezonul următor cu ACS Poli: ”Dacă se merge pe acest sistem Timișoara nu va avea echipă. Voi mai avea o discuție dacă se dorește să se meargă pe mâna mea în continuare aici trebuie tăiat în carne vie. Astfel, fotbal de performanță Nu se poate. Ar fi abureală”.

”În concepția mea lotul de 22 trebuie să fie format din șapte juniori, șapte pe care îi aduc și șapte care raman. Printre cei de adus se numără Artean, Motreanu…”, a mai spus Popa. Acesta se gândește și la ”repatrierea” lui Poparadu. ”Poli Timișoara a fost o vacă de muls. Eu am fost adversarul lor… am fost la curent cu totul”, a concluzionat antrenorul.

Partida ACS Poli – CSMS Iași se dispută duminică, de la ora 17.00, în ultima etapă a play out-ului Ligii I. Timișorenii riscă să pice pe ultima poziție dacă Petrolul câștigă cu Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.