Pesediştii din Timiş, lansare cu gândul la viitor. Cine a decretat „Timişoara,...

Pesediştii din Timiş, lansare cu gândul la viitor. Cine a decretat „Timişoara, primul oraș european iluminat cu semafoare” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-341055462">
sorin grindeanu lansare psd 6
Sorin Grindeanu, la lansarea candidaţilor PSD Timiş Foto Adrian Pîclişan

Lansarea candidaţilor PSD Timiș pentru alegerile locale din 5 iunie a avut loc astăzi, la Timișoara. Evenimentul a început de la ora 12, la Filarmonica Banatul și a fost moderat de președintele executiv al PSD Timiș, Călin Dobra. Au venit să îi susțină pe Sorin Grindeanu, candidatul PSD la șefia Consiliului Județean Timiș și pe candidatul PSD Timiș la Primăria Timișoara, Florin Bîrsășteanu, miniștrii PSD Rovana Plumb, Eugen Teodorovici și Mihai Tudose. Aceștia le-au vobit membrilor PSD Timiș despre competențele echipelor propuse pentru CLT și CJT, dar și despre realizările guvernului Ponta.

Bîrsăşteanu: „Suntem pregătiţi să conducem orașul onest şi corect, fără cultul personalităţii”

Primul vorbitor a fost primarul Francisc Boldea , de la Lugoj, care a venit dotat cu toate eşarfele care i-au adus succes la câştigarea alegerilor. Sfatul pe care Boldea i l-a dat lui Bîrsăşteanu a fost “luaţi un compas de la lupoaica de langă Catedrală şi trasaţi un cerc în care nu o să câştigaţi. Mai trageţi unul la periferie şi stabiliţi-vă un program între aceste două cercuri, căci oamenii de la periferie nu sunt mulţumiţi niciunul şi cu aceia veţi câştiga”.

Regizorul Ion Ardeal Ieremia, proaspăt intrat în PSD, recunoscut pentru eferverscența discusurilor sale a stârnit aplauze din partea participanţilor spunându-le „bine ați venit în Timișoara, primul oraș european iluminat cu semafoare, în care civismul e pe ducă. Mă simt foarte nou, nu am nici cu ce să mă laud, nici de ce să mă rușinez. (…) Noi toți cei care am votat l-am învestit pe domnul Robu cu un contract de management pe patru ani. I-am cerut domnului Robu un oraș curat și un trafic fluent şi siguranţă pentru cetăţeni. Am obținut, în schimb, străzi murdare, un trafic sufocant și cârduri de hoți de buzunare, în timp ce poliția locală fugărește bicicliștii din centru. Se împlinesc patru ani de când i-am pus mătura în mână domnul Robu, iar acum hai, să îi dorim și să o încalece”.

Candidatul PSD Timiş la Primăria Timişoara, medicul Florin Bîrsăşteanu le-a explicat celor prezenţi în sală “de ce candidez? Sunt realizat material, sunt realizat profesional, sunt realizat familial. Pentru că sufăr. Nu vreau să fiu patetic, dar mereu am suferit că nu e bine în ţara mea. Nu am dorit să plec afară, am avut oferte, propuneri, dar nu m-au încântat niciodată. (…) În 5 iunie îl vom schimba pe actualul primar. Şi eu l-am votat pe Nicolae Robu, am crezut într-un proiect mai bun, în implicare comună pentru binele tuturor. Regret enorm. Noi l-am pus primar, noi o să îl schimbăm, pentru că noi ne uităm la oameni. El se uită la palmieri, la metrou, la Facebook. (…) Noi suntem pregătiţi să conducem orașul onest şi corect, fără cultul personalităţii”.

Sorin Grindeanu: „Noi am fost de partea bună a istoriei în toţi aceşti ani”

Sosirea lui Sorin Grindeanu la microfon a stârnit ropote de aplauze, care au continuat şi după ce acesta a anunţat că în sală, în public, se află şi fiul său, Mihai Grindeanu. „E de datoria noastră să venim la putere pentru că noi am fost de partea bună a istoriei în toţi aceşti ani şi e de datoria naostră să revenim la guvernare pentru a continua lucrurile bune pe care le-am făcut în aceşti ultimi ani. (…) Împreună spre viitor nu este doar un slogan de campanie, ci garanţia faptului că echipa PSD pentru fiecare oraş sau comună sau echipa PSD de la CJT este garanţia că tot ce promitem vom face în toţi aceşti patru ani. Vă îndemn pe fiecare dintre dumnevoastră să promiteţi lucruri realizabile, pe care le putem face, ambiţioase, să ridicaţi ştacheta cât mai sus, pentru că împreună sper viitor vom reuşi”, a spus candidatul PSD pentru Consiliul Judeţean Timiş. Acesta a remarcat că în timp ce el face echipă cu Bărsăşteanu „principalii noştri candidaţi nici măcar poze nu îşi fac împreună”.

Grindeanu a punctat ca priorităţi ale echipei PSD pentru judeţul Timiş atragerea de fonduri europene, facilităţi precum apă curentă sau canalizare pentru localităţile timişene, servicii performante şi investiţii în sănătate, siguranţa cetăţeanului şi exploatarea zonelor turistice. „Despre centura Timişoarei nu mai vorbim, o facem”, a punctat Grindeanu. Pe final, şeful PSD Timiş a mai subliniat şi că absolut toţi candidaţii formaţiunii pentru alegerile locale din 5 iunie au trecut prin filtrul criteriilor de integritate şi nu au nicio problemă legală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.