Prima imprimantă 3D pe sistem delta din România, realizată la Timișoara, vedeta...

Prima imprimantă 3D pe sistem delta din România, realizată la Timișoara, vedeta Salonului de Invenții „Traian Vuia”. Cât costă

0
DISTRIBUIȚI
imprimanta 3d
Prima imprimantă 3D pe sistem delta realizată în România.

Symme3D, acesta este numele unui produs de-a dreptul inovativ realizat la Timișoara, în urmă cu aproape un an, care se bucură de un real succes.

Vorbim de prima imprimantă 3D din România pe sistem delta, care este cumpărată chiar și de companii de renume, datorită eficienței sale. Din septembrie 2015 și până în prezent, cei șapte fondatori ai companiei din capitala Banatului care realizează astfel de imprimante 3D au primit deja peste 500 de comenzi. Ineditele imprimante se vând cu prețuri cuprinse între 1.500 și 13.000 euro.

De ce este utilă imprimanta 3D realizată la Timișoara

Symme3D poate fi admirată și de către timișoreni, în aceste zile, la Casa Tineretului, unde are loc cea de-a doua ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, organizat de Societatea Inventatorilor din Banat. Astfel, cei care trec pragul evenimentului vor putea vedea cum imprimanta realizează diferite obiecte. De asemenea, este prezentată publicului și imprimanta 3D de mari dimensiuni, care costă 13.000 euro.

Imprimantă 3D, prezentată la Salonul de Invenții din Timișoara
Imprimantă 3D, prezentată la Salonul de Invenții din Timișoara

Mihai Soare, administratorul firmei, ne povestește că imprimanta 3D este prima pe sistem delta proiectată și execută în România, la Timișoara. „Este foarte utilă mai ales în partea de prototipare, în momentul în care vrei să realizezi diferite prototipuri, dar nu ești sigur de ele și va trebui să faci modificări este foarte în regulă să o folosești.


Cealaltă alternativă ar fi injecții mase plastice care e extrem de costisitoare mai ales pentru producție mică, pe când cu această imprimantă 3D poți să treci de la partea de proiectare la partea de produs într-o zi chiar. Este utilă și pentru cei din domeniul design, arhitectură, pentru că pot fi realizate machete de clădiri, diferite componente pentru hobby-uri. De exemplu, dacă ai nevoie de o piesă pentru dronă, nu mai trebuie să apelezi la diferite firme, o realizează imprimanta. Ideea de a realiza imprimanta 3D a apărut dintr-o necesitate, am reușit să rezolvăm niște probleme care apăreau la delta, mai ales legate de mișcare, ceea ce încă alții nu au reușit”, explică Mihai Soare.

Remi Rădulescu, președintele Societății Inventatorilor din Banat, spune că la salonul de invenții sunt prezentate peste 200 de produse inovative din 11 țări. Timișorenii pot trece pragul evenimentului până în data de 27 mai, intrarea fiind liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.