ALEGERI LOCALE 2016 Zece oameni vor să arate că sunt mai competenţi ca...

ALEGERI LOCALE 2016 Zece oameni vor să arate că sunt mai competenţi ca Nicolae Robu. Cine sunt candidaţii cu cele mai mari şanse în cursa pentru Primăria Timişoara

2
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara (1)

Zece oameni cred că pot conduce Timişoara mai bine ca actualul primar Nicolae Robu. Paza palmierilor cu poliţişti locali, lipsa de respect a primarului faţă de consilierii locali, faţă de cetăţenii care se confruntă cu diverse probleme, atacurile la adresa presei sau lipsa de parcări sunt toate motive pentru ca toţi cei care şi-au depus candidatura pentru alegerile locale din 5 iunie să fie dispuşi să lupte pentru a ocupa fotoliul deţinut de Nicolae Robu, în speranţa că Timişoara va ajunge să arate ca un oraş de cinci stele.

Candidatul PSD Timiş este medicul Florin Bîrsăşteanu. Acesta este deputat pe Colegiul III acolo unde l-a învins pe liberalul Viorel Coifan în cartierul unde locuieşte primarul Nicolae Robu. Bîrsăşteanu conduce şi organizaţia PSD Timişoara în regim de interimat după demisia preşedintelui ales, Sebastian Răducanu.

Candidatul PMP este Marius Dugulescu, fost deputat PDL, care a refuzat să treacă la PNL Timiş, după ce nu a dorit să voteze moţiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

În aceeaşi cursă s-a înscris şi Adrian Orza, fost viceprimar în administraţia Ciuhandu timp de 12 ani.


Orza este consilier local, iar în ultimii doi ani a activat în Consiliul Local Timişoara, din postura de indepenent, profitând de ordonanţa emisă de Liviu Dragnea privind posibiltatea transferului la un alt partid fără pierderea mandatului. Plecarea lui Orza din PNŢCD s-a legat de alianţa de la nivel naţional cu PMP, condus la acea dată de Elena Udrea.

Deşi a mai candidat de două ori pentru funcţia de primar, odată din partea PSD şi a doua oară din partea formaţiunii pe care o conduce, şeful UNPR Timiş, Ion Răducanu a decis să îşi încerce din nou norocul. Răducanu a fost prefect, iar momentan este deputat şi om de afaceri.

Cu şanse mai slabe pentru a-l învinge pe Nicolae Robu, primarul în funcţie, au intrat în aceeaşi cursă şi Zsolt Molnar de la UDMR Timiș, Cosmin Trif de la PPU Timiș, Ilarie Bordeașu din partea ALDE Timiș ca, Gabriela Simona Tiriteu de la Partidul BUN şi revoluţionarul Liviu Băcana din partea. După ce nu a reuşit să prindă un loc fruntaş pe lista PNL pentru alegerile locale, consilierul local Petrică Folică şi-a depus candidatura din partea PND. Trebuie spus că Folică a fost şi membru PP-DD.

Nicolae Robu este candidatul PNL şi, deşi apare ultimul pe lista noastră, acesta are, și graţie sistemul de alegere a primarilor într-un singur tur, cele mai mari şanse să conducă Timişoara încă patru ani. Dacă despre realizările primarului Nicolae Robu se pot spune multe lucruri şi ele pot fi văzute de timişoreni cu ochiul liber, despre promisiunile acestuia din campania electorală din 2012 e necesar să amintim că, în afară de demolarea „Acvariului” din centrul Timişoarei, într-o afacere achetată de DNA, restul de obicetive au rămas doar pe foaie. Vina, în viziunea edilului, o poartă PSD Timiş. Mai amintim şi că Robu a fost implicat în scandalul benzinăriei ilegale construite de Teodor Tuducan, partenerul său de concedii în zona Modern sau că primarul se plimbă cu o limuzină Mercedes de peste 70.000 de euro primită de la Retim ca maşină de serviciu.

2 COMENTARII

  1. Da ce s-a facut sunt proiectele lui harnicul ciuhandru;doresc sa fie reales robu pentru a pune inpractica si celelalte proiecte ramase „in sertare” ; tot e mai bine decit psd care nu ca nu vrea nu stie’ dovada ultimii ani.

  2. Ca să nu existe dubii, în caz că cineva mai puțin informat își punea întrebări: la alegerile din 2012, PSD a avut un scor acceptabil în Timiș, respectiv șefia CJT, deoarece a mers la braț cu PNL.
    PSD fără PNL nu are nicio șansă anul ăsta, nici la județ, nici la primărie. Din păcate, Nicolae Robu va mai rămâne un mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.