Cum ar reacționa echipajele de urgență la un COD ROȘU de accident...

Cum ar reacționa echipajele de urgență la un COD ROȘU de accident în una dintre cele mai frumoase zone turistice din țară

0
DISTRIBUIȚI

exercitiu accident infocs_ro

Echipajele ISU și-au testat astăzi capacitatea de reacție în cazul unui accident grav care s-ar petrece în Banatul Montan, pe drumul de la Reșița spre Văliug, Gărâna, Semenic sau Trei Ape, zone foarte populare de agrement.

Conform scenariului, un microbuz plin cu pasageri care se deplasa între Reşiţa şi cartierul Cuptoare a intrat în coliziune cu altă mașină într-o curbă, fiind proiectat într-o prăpastie adâncă de zeci de metri.


Au fost anunţate 10 victime, printre care şi o femeie însărcinată. Cei de la ISU Semenic și Salvamont au început operațiunile de salvare, pentru evacuarea, respectiv descarcerarea victimelor.

A fost emisă alarma de „cod roșu” cu multiple victime și la exercițiu își aduc aportul toate instituțiile abilitate pentru asemenea intervenții din județ: de la pompieri și până la poliție, jandarmi, Ambulanța, SMURD sau medici și personal medical care au fost chemați de acasă. Echpiajele de urgență au trebuit să facă față și lipsei de semnal de telefonie mobilă în zona accidentului. Circulaţia pe DJ 582 s-a desfășurat cu dificultate şi a fost dirijată de echipajele de la Serviciul Rutier al Poliției Caraș Severin.

Sursa foto: infocs.ro

Sursa video: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.