Băi termale mai puțin cunoscute, în vestul României. Pentru ce afecțiuni sunt...

Băi termale mai puțin cunoscute, în vestul României. Pentru ce afecțiuni sunt recomandate apele de la Mădăraș FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-139589435">

5. madaras

Între Arad şi Oradea, nu departe de Salonta, într-o zonă foarte bogată în ape termale, cu cele mai ridicate temperaturi din întreaga ţară, se află destule băi mai puţin cunoscute. Unele despre care se spune că pot rivaliza cu băile Felix sunt băile termale din localitatea Mădăraş, foarte cochete şi curate, care sunt deschise din 1 mai până în 1 octombrie, dar sunt cunoscute mai degrabă de localnici decât de turişti.

Un ştrand pe toate gusturile

Ştrandul are trei bazine şi mult spaţiu verde, cu flori şi cu copaci la umbra cărora se poate sta în zilele toride de vară, pe iarbă există mese şi bănci, curăţenia este exemplară iar restaurantul ştrandului are un meniu pentru toate gusturile. Cei care doresc să petreacă mai multe zile la băi îşi pot ridica corturile în interiorul ştrandului pentru doar 20 de lei pe zi de persoană, în preţ fiind inclusă şi intrarea la bazine. Campingul este dotat cu duşuri cu apă caldă şi un teren de sport pentru fotbal, badminton sau volei, iar livada de pomi fructiferi din vecinătatea ştrandului este la dispoziţia turiştilor. În timpul sezonului se pot cumpăra aici diverse articole de plajă, de la costume de baie până la colaci sau diverse jucării pentru copii. În camping există şi 20 de camere, cu tot confortul, la preţuri modice, iar la o distanţă care poate fi parcursă în doar zece minute se află un han. Alte posibilităţi de cazare sunt la pensiunea Homorog, aflată pe şoseaua Arad – Oradea, sau la hotel, în Salonta.

Bazine cu apă termală

Cel mai mare bazin al ştrandului are o adâncime maximă de aproape doi metri şi o lungime de 20 de metri, iar temperatura apei este de până la 32 de grade Celsius. Apele nu sunt indicate pentru cei care au probleme cardiologice, de circulaţie sau alergice. În bazinul mijlociu, singurul acoperit, temperatura apei este cea mai ridicată, ajungând până la 38 de grade Celsius, deoarece aici se află conducta prin care apa termală iese la suprafaţă. Acesta este cel mai indicat pentru tratamente. Cel mai mic bazin, dotat cu un tobogan, în care apa nu depăşeşte adâncimea de jumătate de metru, este destinat copiilor.

Surse foto: lazar-horea.com, ghiduri-turistice.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.