Bugetul Timișoarei, „surzit” de sumele ENORME alocate pentru sonorizarea evenimentelor finanţate de...

Bugetul Timișoarei, „surzit” de sumele ENORME alocate pentru sonorizarea evenimentelor finanţate de primărie. Vezi topul alocărilor

4
DISTRIBUIȚI
Revolution Festival
Cea de-a doua ediţie a Revolution Festival va avea loc la Muzeul Satului Bănăţean

Închirierea de echipamente de sonorizare se arată a fi una din cele mai bănoase pentru patronii din Timişoara care au norocul să prindă contracte cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara. 1.791.300 de lei sunt achitaţi anul acesta de la bugetul local al Timişoarei pentru sonorizări.Recent, aleşii locali au votat Agenda culturală a oraşului, care prevede o finanţare de 12.000.000 de lei pentru concerte, festivaluri şi alte evenimente artistice în urbea de pe Bega, organizate prin Casa de Cultaură. Cu toate că pe scenele din Timişoara urcă formaţii pe placul publicului, aproape după fiecare concert există aceeaşi nemulţumire: sonorizarea proastă. Astfel, PRESSALERT.ro vă va prezenta în cele de mai jos o situaţie cu banii cheltuiţi pentru sonorizări la evenimentele cuprinse în Agenda culturală a Municpiului Timişoara.

Care sunt cele mai bănoase contracte pentru sonorizări

Serviciile de sonorizare costă 150.000 de lei pentru diverse evenimente, 15.000 de lei pentru Târgul de Paşti, 30.000 de lei pentru Festivalul Inimilor, 45.000 de lei pentru Ziua Timişoarei, 28.000 de lei pentru Ruga Timişoarei, sumă care include şi închirierea unor mijloace de transport pentru artişti şi alte servicii pestate pentru aceştia. Suma de 11.000 de lei este alocată şi la Festivalul de romanţe Roze pe Bega tot pentru sonorizări. Spectacolul anual al Ansamblului Timişul înghite şi el de la bugetul local suma de 26.000 de lei pentru închirierea unor mijloace de transport, închirierea de echipamente de sonorizare şi alte servicii prestate – asta în condiţiile în care onorariile artiştilor se ridică la suma de 24.000 de lei. 8.300 de lei au costat serviciile de închiriere boxe şi cele de sonorizare la evenimentele organizate de 8 Martie , cu prilejul celebrării Zilei Femeii.

Aceleaşi servicii contractate pentru zilele cartierelor au costat 40.000 de lei. 16.000 de lei de la bugetul local merg pentru evenimentele organizate cu prilejul Zilelor Revoluţiei la Timişoara, tot pentru închirierea de echipamente de sonorizare, în vreme ce acelaşi servicii sunt finanţate cu 10.000 de lei de la bugetul local la evenimentul numit „Cultivarea trecutului militar al poporului român”.


Tot 10.000 de lei costă închirierea de echipamente de sonorizare în cazul Festivalului Vinului, în vreme ce suma achitată pe aceleaşi servicii la evenimentul “Timişoara 300 de ani” este de cinci ori mai mare, adică 50.000 de lei.

Timişoara Capitală Naţională de Tineret înghite tot 50.000 de lei pentru închirieri de aparatură. Sonorizarea pentru sprijinirea vieţii academice prin simpozioane, conferinţe şi alte evenimente de acest tip consumă 50.000 lei de la bugetul local. 48.000 de lei se vor plăti pentru aceleaşi servicii şi la Festivalul de Operă şi Operetă. Aceleaşi servicii au costat 60.000 de lei pentru Festivalul Timişoara Rocks, în condiţiile în care onorariile artiştilor s-au ridicat la suma de 110.000 lei. Sonorizarea pentru Festivalul Revoluţion costă doar 56.000 de lei şi trebuie spus că anul trecut festivalul a avut mai multe scene dedicate mai multor genuri muzicale. Cea mai mare sumă alocată pentru închierierea de echipamente muzicale merge către Festivalul Jazz Tm, unde aceste servicii costă 100.000 de lei, în vreme ce pentru Festivalul Timişoara Blues în dreptul acestor servicii nu apare nicio alocare bugetară.

Sonorizarea, mai scumpă ca artiştii

70.000 de lei de la bugetul local au fost cheltuiţi pentru boxe şi alte echipamente de sonorizare pentru evenimentele organizate de 9 Mai, Ziua Europei, în vreme ce ecranul închiriat pentru evenimentele de 1 Iunie, Ziua Copilului, costă nu mai puţin de 25.000 de lei. În schimb, pentru Festivalul Artelor Timişorene alocarea pentru închirierea de boxe este de 90.000 de lei, cu doar 5.000 de lei mai mică decât suma cu care sunt remuneraţi artiştii participanţi. Nici la Festivalul European al Spectacolului Timişoara (Festivalul de Dramaturgie) lucrurile nu stau diferit. Aici găsim închirieri de boxe şi lumini la suma de 91.000 de lei, în vreme ce pentru remunerarea artiştilor sunt alocaţi doar 90.000 de lei. Cireaşa de pe tort este Festivalul Film pentru Timişoara unde sonorizarea şi un videoproiector costă 95.000 de lei, iar închirierea unui eran cu LED 32.000 de lei.

Aceleaşi servicii costă 35.000 de lei pentru Festivalul Etniilor. Festivalul Bega Bulevard a înghiţit şi el 55.000 de lei pentru echipamente scenotehnice şi alţi 30.000 de lei pentru curent. Ultimul pe listă este Festivalul Timfloralis unde sonorizarea şi ecranele cu LED au costat 65.000 de lei, în vreme ce onorariile artiştilor au fost cu 15.000 de lei mai ieftine. La toate acestea se adaudă şi sonorizarea pentru evenimentele de Craciun, 1 Decembrie, Revelion şi Revelionul Seniorilor precum şi montarea şi demontarea unor panouri de lemn, care per total înghit încă 400.000 de lei de la buget, după cum am prezentat într-un articol anterior.

4 COMENTARII

  1. deci..nu am nimic cu evenimentele,imi plac foarte mult,merg la toate cu drag si placere…dar sumele astea mi se par in bataie de joc..cand le vad le corelez cu banii aruncati pe geam cu echipa ACS , cu banii aruncati pe vaporette si pe alte minuni..

  2. cine dracului a mai pomenit ca sonorizarea sa fie mai scumpa ca artistii ??? doar sub conducerea Robu-lui lui Dumnezeu e posibila treaba asta !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.